Немска компания ще инвестира 15 млн. евро и ще разкрие

...
Немска компания ще инвестира 15 млн. евро и ще разкрие
Коментари Харесай

Немска компания ще инвестира 15 млн. евро в завод край Ловеч

Немска компания ще влага 15 млн. евро и ще разкрие 1000 нови работни места край Ловеч. „ VOSS Automotiv “ възнамерява да започва произвеждане до шест месеца. Това стана ясно по време на формалното показване на компанията в България, на което участва министърът на стопанската система Емил Караниколов.

По време на събитието Караниколов връчи на Роланд Вайс, ръководещ шеф на „ VOSS Automotiv Bulgaria” и доктор Щефан Ото, ръководещ шеф на „ VOSS Automotiv “ Удостоверение за предварителна административна помощ, с него на вложителя ще бъде оказано цялостно подпомагане за приемане на документи, нужни за издаване на документ за клас на вложител.

Икономическият министър посочи, че над 170 компании оперират в страната, произвеждайки съставни елементи и системи за водещите интернационалните автомобилни марки. „ Броят на заетите в бранша продължава да нараства, като надвишава 40 хиляди, това са хора, които работят освен в този бранш, само че и в обвързваните към него “, добави той, представен от пресцентъра на МИ.

„ За интервала 2005 - юли 2018 година единствено по Закона за поощряване на вложенията са издадени 21 документа в автомобилната индустрия, а общият размер на вложенията по плановете надвишава 1 милиард лева “, уточни Караниколов. По думите му автомобилното произвеждане е един от предпочитаните високотехнологични браншове за привличане на задгранични вложения в страната, с огромен капацитет за развиване на експорта, заетостта и районната икономическа интензивност. Индустрията е стратегическа за стопанската система на България с дълготрайна вероятност.

Заводът на VOSS Automotive в с. Баховица, община Ловеч, ще бъде ситуиран на към 15 000 кв. м. Компанията ще създава съставни елементи за автомобилната промишленост в някогашния цех на " Литекс моторс ". Производството ще бъде фокусирано извънредно върху съставни елементи за леки коли. Сред главните клиенти на концерна са Volkswagen и дъщерните му MAN и Audi, както и GM, Chrysler, Navistar и други

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР