Немотията и неволята ме научиха да готвя. Това признание прави

...
Немотията и неволята ме научиха да готвя. Това признание прави
Коментари Харесай

Слави: Немотията ме научи да готвя

 Немотията и неволята ме научиха да сготвям. Това самопризнание прави преди години водачът на " ИТН " и шоумен. За разлика от през днешния ден, когато се движи с бляскав джип и защита и се храни в реномирани заведения за хранене, като студент Слави даже не можел да си разреши да отиде на заведение. " Делях наема с още трима съквартиранти и някой трябваше да готви. Готвех аз. Бях безпаричен студент. Но и до през днешния ден обичам да сготвям ", признава шоуменът.

Слави не не помни и с какво неспокойствие за пръв път се видял с пари и незабавно влезнал в ресторант. Дори объркал поръчката си от напрежение да хапне храна, сготвена от някой различен, а не от него. В фамилията на Трифонов на респект е пилешкото месо, самият Слави признава, че обожава домашно пиле, а рецептите и блюдата на бабите си Йонка и Парашкева още го просълзяват.

" Днес пилетата са просто бройлери ", с пренебрежение, само че и с справедливост споделя водачът на " ИТН ". И разкрива, че когато готви за себе си, екипа си или околните, то постоянно избира пиле, защото това му е обичаното месо. " За сирене избирам краве, че овчето повече мирише. Както и постоянно пресни домати, а не от консерва ", продължава с кулинарните откровения Слави.

Трифонов споделя, че откакто принудата да готви като безпаричен студент за още трима гладни съквартиранти изчезнала, разкрил, че готвенето е огромно наслаждение. И добавя, че не си пада по гурме кухнята - даже гостите си от чужбина след шоуто си кани в заведения за хранене с българска кухня и постоянно им предлага шопската салата. " Че тя е направила повече за България от всеки парламент ", смее се Трифонов.

И до момента в който е занаятчия на солените ястия и даже върти пици с тесто по лична рецепта с кисело мляко, Слави не е по пастите и тортите. Там оставя да се вихри неоспоримата майсторка - мама Здравка, която има голям подбор от разнообразни предписания. Никой от фамилията на Слави не е придирчив към храната, описват близки на Трифонов, представени от. Майката на Слави не близва само агнешко, а сестра му не може да огледа овнешко - всичко друго хапват и готвят сами. Въпреки слуховете, че Трифонов към този момент разполага даже с персонален готвач и това е топкулинарят началник Георги Николов, Слави и до през днешния ден избира в чинията му да има вкусна простичка храна, а не префърцунени презентации без никакъв усет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР