Немислимо е да се спре топлоподаването за над 1 милион

...
Немислимо е да се спре топлоподаването за над 1 милион
Коментари Харесай

Фандъкова: Немислимо е да се спре топлото на 1 млн. софиянци, за да се отклонят количества газ към Чирен

Немислимо е да се спре топлоподаването за над 1 милион души софиянци, с цел да се отклонят тези количества към Чирен. Това е искрено самопризнание, че няма задоволително контрактувани количества газ. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг на Столична община. В брифинга взе участие и ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Фандъкова добави, че шефът на Комисията за енергийно и водно контролиране се е съгласил на тази крачка с претекста тези количества газ да се нагнетят в газохранилището в Чирен.

Кметът на София назова „ сходно държание на държавни институции и компании “ неуместно.

Вчера КЕВР разгласи, че стартира изключителна инспекция поради задълженията на „ Топлофикация София “. Проверката е назначена след получено писмо на „ Булгаргаз “ ЕАД за просрочените отговорности на топлофикационното сдружение по контракт за доставка на природен газ, които към 18 юли 2022 година са в размер на 328 228 561 лева.

Проблемът е, че няма газ, а не в отговорностите на " Топлофикация София ". Това сподели от своя страна ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР