[Немечек] Японската технологична корпорация Ricoh придобива 20% в Немечек, съобщиха

...
[Немечек] Японската технологична корпорация Ricoh придобива 20% в Немечек, съобщиха
Коментари Харесай

Японската Ricoh придобива 20% от "Немечек"

[Немечек] Японската софтуерна корпорация Ricoh придобива 20% в " Немечек ", оповестиха от българската софтуерна компания. Влизането на новия акционер става през договорка за досегашния притежател на каузи – основаната в Германия DocuWare. Стойността на договорката, която беше оповестена през лятото и е финализирана в навечерието на 20-годишнината от основаването на българското сдружение, не се показва.
КАПИ i НЕМЕЧЕК ООД Собствен капитал 9,4 Печалба 1,1 Активи 9,7 Пасиви 0,3 Брой заети 257 Приходи 18,0 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
" Немечек " създава високотехнологични софтуерни решения за строителната промишленост. В компанията работят близо 300 ИТ експерти, като съгласно финансовия доклад за 2018 година през последните 12 месеца броят им е повишен с над 19% по отношение на 2017 година

Сделка с предистория

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Базираната в София " Немечек " е основана през 1998 година като част от баварския софтуерен тръст Nemetschek Group. Дейността й е ориентирана към даването на високотехнологични новаторски решения в региона на създаването, маркетинга, продажбите и внедряването на софтуерни артикули.

През 2002 година мениджърът и създател на локалната компания Георги Брашнаров придобива мажоритарния пакет акции (60%) през сдружението си " Джи Би софт ", а немската група резервира миноритарно присъединяване от 20%. Това е и моментът, в който като акционер (също с 20%) се включва и DocuWare, за която " Немечек " работи още от основаването си – създаването на едноименната система е един от първите планове, с които компанията стартира активността си преди 20 години. DocuWare е система за цифрово ръководство на бизнес информация и автоматизация на работните процеси, която се употребява от над 500 хиляди консуматори от 12 хиляди компании в 90 страни, показват от " Немечек ".

Популярността на продукта е линията, по която идва и новият акционер. Японската Ricoh също работи от дълго време с DocuWare и употребява софтуера й както в личните си действия, по този начин и при взаимоотношенията си с клиенти, изясняват от немската компания в известието си от началото на юли, оповестено във връзка сключването на дефинитивно съглашение за договорката. Нейната стойност също не се оповестява, като най-малко все още не става ясна и от финансовите доклади нито на Ricoh, нито на DocuWare.
Георги Брашнаров

Фотограф: Красимир Юскеселиев
Глобални благоприятни условия

За българската " Немечек " влизането на Ricoh като акционер поставя началото на " обещаващо партньорство с една от най-влиятелните компании в региона на цифровата промяна ". С годишен оборот от над 2 трл. йени (около 18.5 милиарда долара) за финансовата 2018 година (приключила на 31 март 2019 г.) японският колос, който оперира в близо 200 страни, е измежду международните водачи в решенията за дигитализиране на бизнеса и водещ снабдител на решения за обработка на документи, IT услуги, комерсиален и промишлен принт, цифрови камери и индустриални системи.

" Очакваме съдействието с Ricoh занапред да открие нови хоризонти и да ускори в допълнение присъединяване ни в реализирането на планове на световно равнище с опция за разгръщане на екипа ни ", разяснява Георги Брашнаров.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР