Нелоялната конкуренция на нелегални таксита и споделените пътувания задушават по-малките

...
Нелоялната конкуренция на нелегални таксита и споделените пътувания задушават по-малките
Коментари Харесай

Таксита съсипват бизнеса на автобусните превозвачи

Нелоялната конкуренция на незаконни таксита и споделените пътувания задушават по-малките компании, занимаващи се с публичен превоз в Смолянско. От това се оплакаха от сдружението на превозвачите и желаеха съдействието на регионалната администрация и държавните контролни органи на съвещание на регионалната транспортна комисия в Смолян.

През последните години е реалност, че пасажерите в Смолянско понижават. Но към чисто демографския детайл се прибавя нелоялната конкуренция, показват от сдружението на превозвачите.

Според инж. Каров казусът би трябвало най-малко да се ограничи със взаимните старания на локалната, централната власт и със съдействието на жителите.

" Буквално вземат чантите на пасажерите и си ги поставят в колата. Такава е обстановката във всички общини. Не единствено таксиметровите водачи, има и цивилни коли, които са регистрирани като 6 - 7 плюс 1 - те също правят такива нерегламентирани транспорти. А да не приказваме за споделеното пътешестване, което е главен проблем за нас в общините Мадан, Златоград, Баните и други ", съобщи инж. Данчо Каров, ръководител на Областното съдружие на автобусните превозвачи.

От сдружението са пресметнали, че от удара на нелоялната конкуренция до няколко години автобусните превозвачи ще са принудени да съкратят 30-40 % от изпълняваните линии, и то основно до по-малките обитаеми места. Нерегламентираните транспорти и споделените пътувания крият и различен риск за пасажерите.

" Те нямат никаква застраховка, рискуват, няма никаква гаранция за безвредно пътешестване. Може би ги съблазнява разновидността, че по-бързо ще се придвижат, само че няма гаранция и за това, когато тръгнеш на път, по кое време ще пристигнеш. При нас е безусловно несъмнено пътуването, удобно. Почти всички компании обновиха автобусния парк и отговаряме на условията ", съобщи Каров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР