Нелепо твърдение е, че ГЕРБ работи със заплахи. Ние сме

...
Нелепо твърдение е, че ГЕРБ работи със заплахи. Ние сме
Коментари Харесай

Мощен скандал между Деси Атанасова и Александър Симов в ефир! Нежното острие на ГЕРБ: Коя е Корнелия Нинова?!

Нелепо изказване е, че ГЕРБ работи със закани. Ние сме номинирали и избрали шефа на НЗОК. Явно има разминавания сред здравният министър и шефът на касата. Това сподели в предаването " Тази неделя " по БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Заедно с нея посетител беше и народният-представител от Българска социалистическа партия Александър Симов. Двамата спориха и разясниха всички последни настоящи политически тематики. " Проблемите в здравната каса започнаха, когато Симеон Дянков взе едни милиарди от бюджета на касата и не се разбра къде отидоха. Това беше кражбата на десетилетието ", отговори й Симов.

„ Д-р Плочев е постъпил неточно по отношение на Надзорния съвет, по отношение на министъра на опазването на здравето, финансовият министър и премиера. Въпросни писма за актуализация на бюджета наложително минава напълно друга процедура, тя е разказана в закона за здравно обезпечаване, закона за бюджета на здравната каса, със знанието на министъра на опазването на здравето “, сподели Десислава Атанасова, разяснявайки абсурда към шефът на НЗОК доктор Камен Плочев, който зад тила на здравния министър изиска актуализация на бюджета на касата.

„ Професор Плочев е пратил писмо до всички парламентарни групи за актуализация на бюджета на касата. Оттам нататък са били извършени диалози с него, откъдето излизат множеството тези истории. Не мога да се обясня, за какво Плочев да желае актуализация зад тила на министъра, като знае, че не може да я реализира.

Проблемът е друг- атмосферата в опазването на здравето, неналичието на разговор. Това е плашещо, тъй като издава, че нещо във веригата не е наред “, сподели Симов. По-рано депутатът Славчо Велков съобщи, че доктор Плочев е бил заплашван от почитан политик, с цел да си подаде оставката. Симов не разяснява кой е политикът заплашил доктор Плочев, само че добави, че „ е допустимо да се е стигнало до там. Самият факт, че се е стигнало до формат на диалог „ наложително си подай оставката “ към този момент е плашещо “.

Атанасова отхвърли изказванието, че ГЕРБ работи със закани. „ Това е неуместно. Най-голямата парламентарна група номинира този шеф на НЗОК. Той е определен с голяма поддръжка. Но в последна сметка, когато има подобен резултат и институциите НЗОК, и изпълнителната власт, и министърът на опазването на здравето, и министърът на финансите не могат да се синхронизират във вземането на решения, то безусловно би трябвало да се подхващат дейности “ сподели тя.

Двамата спориха и по тематиката за Народния съд. " Целта на Народния съд не е била да избие елита на нацията. Той ни е натрапен извън. Оъдените от Народния съд са били отговорни за неуспеха на политиката преди 9 септември 1944 година. Съгласен съм, че при обсега на присъдите са позволени неточности. Валери Жаблянов напомни исторически подтекст. От ГЕРБ желаят да вземат главата му, тъй като позицията му се разминава с тяхната. Това е реванш за Димитър Главчев ", безапелационен беше аленият народен представител.

" Толкова абсурден прочит за Народния съд не съм очаквала. Това очевидно става присъща линия за Българска социалистическа партия. Лидерката им съобщи, че демокрацията ни е лишила доста. Друг техен народен представител ни назова дебили. Валери Жаблянов отхвърли да уважи паметта на починалите при комунистическия режим и тази седмица написа това изречение за Народния съд. Няма безусловно никакъв реваншизъм. Вече всички депутати от ГЕРБ сме се подписали в подписката с настояването за неговата оставка ", разкри Атанасова. По думите на Симов, Главчев е направил нещо, което никой ръководител на парламент не е правил в предишното – лишил думата на Корнелия Нинова, и по тази причина е бил отхвърлен. „ Коя е Корнелия Нинова. Тя е един депутат “, изригна на собствен ред Атанасова.

Двамата не пропуснаха и тематиката за престрелките сред министър председател и президент. " Мен ме учуди държанието и бурната реакция на Румен Радев. Той сътвори невиждан дипломатически гаф. Да принизиш срещата сред Бойко Борисов, Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Реджеп Ердоган до поднасяне на шербет е невиждан скандал. Надявам се, в случай че Владимир Путин пристигна в България, Радев да не го посреща с водка и сальотка ", прикани Атанасова. " Премиерът изрече една опашата неистина. Не знам дали беше неточност или преднамерено. Според мен задачата на Борисов е една. Видимо е, че той е изтощен от изпълнителната власт и се е прицелил в едно друго кресло, само че няма да го получи ", разгласи Симов. За край двамата депутати си желаеха и си дадоха амнистия, като се ръкуваха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР