Нелепо е да се обвинява Русия в лъжа относно отравянето

...
Нелепо е да се обвинява Русия в лъжа относно отравянето
Коментари Харесай

„Нелепо” е да се обвинява Русия в лъжа по случая „Скрипал”, отвърна Кремъл

" Нелепо " е да се упреква Русия в неистина по отношение на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал. Този коментар направи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Агенция Франс Прес.

Англия отхвърли като неубедително изявлението на двамата обвинени за отравянето на Скрипал на Острова.

Александър Петров и Руслан Боширов отхвърлиха обвиняванията, че са отровили Скрипал в британския град Солсбъри през март. Те обявиха пред съветската държавна телевизия, че са посетили Англия като туристи.

Британските служби показаха двамата като съществени обвинени по случая.

" Обвиняването на Русия в неистина след изказванията на двамата съветски жители е...нелепо ", разяснява Песков.

" Те са елементарни жители. Те нямат нищо общо с съветското държавно управление ", добави Песков.

Той разясни, че не е гледал изявлението и не знае дали президентът Владимир Путин го е гледал, само че " надали " го е гледал цялото.

Коментарът на Кремъл е в отговор на изказване на представителя на премиера Тереза Мей, който посочи, че изявлението съдържа " неистини и явни измислици ".

Песков означи още, че позицията на съветското държавно управление по случая не се е трансформирала и " ние преглеждаме като неприемлива всяка асоциация сред съветското управление и съветската страна и това, което се случи в Солсбъри ".

Той отхвърли да удостовери дали Русия ще разреши на английската полиция да разпита обвинените, в случай че постъпи такава молба.

Двамата " не са нарушили законите на Русия и ние публично не знаем дали са нарушили законите някъде по света ", разяснява още Дмитрий Песков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР