Нелепите пътни ограничения, които поставят ограничения от 40 или 50

...
Нелепите пътни ограничения, които поставят ограничения от 40 или 50
Коментари Харесай

Най-сетне: Махат тъпите знаци и забраняват на катаджиите да дебнат след ограничение от 40 км/ч

Нелепите пътни ограничавания, които слагат ограничавания от 40 или 50 км/ч тук-там, където това не е нужно, да се изчистят. За това настояха през вчерашния ден депутати на съвещание на комисията по превоз, осведомителни технологии и известия в Народно събрание, представен от " Телеграф ". " Има толкоз доста малоумни табели, създаващи предпоставки за произшествия и тапи. Например шосето до телевизионната кула в София е четирилентово, ограничаването е 50 км/ч и, несъмнено, има камера, която снима за скорост. Защо на подобен път ограничаването е такова? ", попита Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Народните представители от всички парламентарни групи се сплотиха към концепцията да се направи обход и да се разбере къде са нелепите пътни знаци и да се заменят с съответни. " Процедурата е тромава и доста сложна. Вероятно ще бъдат отстранени с въвеждането на ново звено в Агенция " Пътна инфраструктура ", където ще дава отговор за поддържането на пътната мрежа ", изясни Станислав Иванов от ГЕРБ. Докато това се случи, на пътните служители на реда в цялата страна ще бъде разпоредено да не дебнат за извършители след знаци, които не са съответни на пътната конюнктура.

Депутатите взеха решение единомислещо през вчерашния ден на първо четене в комисията табелите Е-24, които предизвестяват, че следва надзор на скоростта, да бъдат отстранени. Депутатите обясниха, че пътният знак евентуално ще изчезне до края на другата седмица, когато предлагането за смяна влезе в действие дефинитивно.

" Мобилните и стационарните камери снимат не лица, а коли. Не се нарушават никакви права на хората, тъй че този знак не е необходим. Отделно инспекциите на пътя ще се правят единствено от патрулки с три камери, които да наблюдават дали се взимат рушвети и микрофони на реверите на униформените ", посочи началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР