Нелепата смърт на 35-годишния Валери Дъбов, който беше убит в

...
Нелепата смърт на 35-годишния Валери Дъбов, който беше убит в
Коментари Харесай

В Кюстендил поискаха повече мерки за сигурност след убийството при меле с роми

Нелепата гибел на 35-годишния Валери Дъбов, който беше погубен в неделя при всеобщ пердах в Кюстендил, провокира остри реакции измежду жителите. Те проведоха среща с кмета на общината Петър Паунов и представители на полицията, на която зададоха редица въпроси, свързани със сигурността и спазването на реда и законите.

Кюстендил

Преди срещата, хората сведоха глава и уважиха с едноминутно безмълвие паметта на Валери Дъбов. За тях той е воин, губейки своя живот, с цел да избави други хора взели участие в побоя в неделя.

Преди дни стана ясно, че заподозряният за убийството на Дъбов е от ромската фамилия " Голъовците ". Той е носел газов револвер и хладно оръжие. Има престъпно минало. В тази връзка хората попитаха докога престъпно проявени лица ще са на независимост.

Кметът Паунов увери, че в града няма етническо напрежение. Много от хората обаче споделиха, че се опасяват от ромската фамилия Голъовците, които нашумяха през 2009 година, когато 9 души участваха в нахлуване и ликвидиране на надзирател на черешови масиви. Всички бяха наказани и получиха общо 99 година затвор.
Николай Камбуров: Не се усещам сигурен в Кюстендил, рано заран в 7.30 да заколят човек, като прасе, това обикновено ли е в една страна в 21 век, всеки ще се опасява... Знаем, че са утрепали човек, лежали са по затвори, който и да е ще се опасява, и вървят на групи.
Кметът увери, че над 180 видеокамери в града наблюдават за всяко нарушаване, а в ромския квартал всекидневно има полицейско наличие.
Петър Паунов-кмет на община Кюстендил: Криминалният контингент се следи изкъсо, за това убеждавам, че се касае единствено за битов случай и нямаме проблем с никаква друга престъпност. Тези хора ще си получат заслуженото, целият клан безусловно също, в случай че продължава с арогантното държание, само че за всичко това би трябвало да бъдем навреме известени.  Предаде се търсеният юноша за убийството при всеобщ пердах в Кюстендил Предаде се търсеният юноша за убийството при всеобщ пердах в Кюстендил
Задържаха 19-годишния юноша, обвинен за убийството при всеобщия пердах в Кюстендил. Той се е предал самичък на полицията. Образувано е досъдебно производс...

За да няма сходни произшествия, в които поради огромно количество изпит алкохол и последвало меле, си отива човешки живот, хората оферират да се вкара по непоколебим надзор върху режим на нощните заведенията, както и да бъде неразрешен достъпът на престъпно проявени лица в тях.
Кристина Мирчева: Ако работи заведението 24 часа, да има защита, да има полиция пред заведението, тъй като всеки пийнал отива там, всеки пият отива и стават побоища.
Кметът Паунов напомни, че преди години пред всяка дискотека е имало патрулна кола на полицията и кола за спешна помощ. Собственици на заведения обаче по правосъден ред премахнали тази мярка.

Паунов сподели още, че следва среща, на която бизнесът и полицията ще обсъдят нови ограничения за стягане режима на нощните заведения в града.

Днес поданици на Кюстендил се простят с Валери Дъбов, бяха събрани и над 4000 лева, които ще бъдат дарени на майката на Дъбов, която живее чартърен и е безработна.
 Бдение в памет на убития при всеобщо сборичкване мъж в Кюстендил Бдение в памет на убития при всеобщо сборичкване мъж в Кюстендил
Жители на Кюстендил и довечера уважиха с едноминутно безмълвие паметта на убития в неделя Валери Дъбов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР