Нелепа случка в стил филм на Емир Кустурица се разигра

...
Нелепа случка в стил филм на Емир Кустурица се разигра
Коментари Харесай

Баба възкръсна пред гробари след лекарски гаф

Нелепа преживелица в жанр филм на Емир Кустурица се разигра на Балканите. 89-годишна баба от сръбския град Кикинда възкръсна пред шашнати гробари, откакто преди този момент лекар я разгласи за мъртва, заяви сръбският " Blic ", представен от Kmeta.bg. След съживяването дамата била закарана в болница, само че в неделя за жал издъхнала в лечебното заведение към този момент в действителност.

``
реклама

Сагата почнала преди дни.

Старицата живеела сама в фамилната къща, била тежко болна. Нейна родственик я заварила в безсъзнание и повикала Бърза помощ. " Линейката пристигна доста бързо, само че за жал докторът единствено установи гибелта й. Той сподели, че съгласно него тя била издъхнала много преди да подадем сигнала, по тази причина за всеки случай повикаха и полиция ", изясни човек от фамилията. Полицаите пристигнали, огледали, записали си нещо и си отпътували.

" Тогава лекарят сподели, че можем да се обадим в погребалната работа и да организираме погребението ", продължи роднината.

По думите му единствено способената интервенция на чиновниците от погребалното бюро попречили бабата да бъде закопана жива.

Гробарите получили позволение от пишман доктора от Бърза помощ да отнесат тялото на " мъртвата ". Те обаче работели по прецизни процедури, които се оказали потребни в тази ситуация.

" Длъжни сме детайлно да огледаме покойника или покойницата преди да отнесем тялото, както направихме и този път. Проверихме дали има някакви външни рани, прегледахме облеклата, след което нейна родственик ни помоли да свалим един накит от нея ", описа пред Blic човек от компанията. Негов сътрудник се сетил, че доктор му споделил за една точка за акупресура, при натискането на която тялото реагира даже в най-дълбока кома. Той решил още един път да ревизира дали има живот в тялото. След като натиснал точката, бабата се събудила, отворила очи и бързо пристигнала на себе си.

Роднините още веднъж повикали Бърза помощ, бабата била превозена в неврологията на близката болница, където в неделя тя " умряла за повторно ", написа Blic.

Директорката на Дома на здравето в Кикинда, към който е и локалната Бърза помощ - доктор Биляна Маркович, удостоверила, че лекарят, оповестил бабата за мъртва в първия случай, е направил груба неточност. " Той единствено ревизирал пулса й, без да употребява модерни медицински способи и инсталация, като уред за ЕКГ ", сподели тя. " Лекарят сега е осъден и отхвърлен от работа, занапред ще вземем всички законови ограничения, с цел да глобяваме уместно тази негова постъпка ", сподели доктор Маркович.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР