Нелеп инцидент с калъф за телефон вкара в болница пловдивчанка,

...
Нелеп инцидент с калъф за телефон вкара в болница пловдивчанка,
Коментари Харесай

Калъф за телефон изгори краката на пловдивчанка! Тя стигна до болница

Нелеп случай с калъф за телефон вкара в болница пловдивчанка, научи TrafficNews . Дияна Плачкова била призната за лечение на химическо изгаряне на краката, откакто количеството течност, с която е цялостен калъфът, се изляла върху краката ѝ. 
Прочетете още
Преди към година Плачкова закупила от известна марка магазини за облекла и аксесоари протектор за телефон. Калъфът имал „ двоен тил “, цялостен с течност, в която плували брокатени частици. Подобни модели станаха съвременни преди няколко години и са извънредно публикувани в комерсиалната мрежа. Цените им вървят сред 20 и 30лв.

След четири месеца приложимост обаче настъпил чудноват случай, твърди пловдивчанката. Преди няколко дни Дияна излязла със своя другарка в парка. Седнали на скамейка и тя поставила телефона върху краката си. Когато се изправила, усетила чудноват дискомфорт в региона на бедрата, който по-късно се трансформирал в болежка. Прибрала се, а щом съблякла облеклата си, видяла, че краката ѝ са мощно зачервени. 

„ Взех си телефона да звънна на моя другарка. Видях, че има някаква странна течност, която е изтекла от телефона ми. В шока помислих, че е проблем с батерията му, изключих го и го оставих настрани. Тръгнах към УМБАЛ „ Свети Георги “, където незабавно ме одобриха с химическо изгаряне и реагираха стремително “, споделя пловдивчанката. 

Уточняваме, че химичните изгаряния се получават след попадане на мощно химично вещество върху кожата. Химикалите, които могат да провокират изгаряния, нормално са мощни киселини или основи. Те водят до разнообразни последствия за здравето на кожата, и както в тази ситуация на Дияна - локално зачервяване и болежка. Затова в болничното заведение на персонални разходи тя е била подложена на промивка, превръзки и проучвания. По свое предпочитание останала и четири дни под лекарско наблюдаване, заради опасения от некротизиране на кожата. Предстои да бъде изписана на 24 февруари. 



Плачкова твърди, че телефонът не е бил изпуснат или калъфчето наранено, тъй че да се наруши целостта му. По нейни подозрения обаче точно течността, в която е подложен брокатът, е предизвикала изгарянето .

„ Първоначално мислех, че е от батерията. После забелязах, че калъфът е спукан. Телефонът ми в този момент работи безупречно. Не съм се поливала с нищо, не съм яла нещо, което да провокира реакция. Няма по какъв начин да е от дънките, тъй като съм ги носила и преди “, споделя Плачкова. Пловдивчанката заключва, че при други условия би сезирала виновните институции за рисковия продукт. Той обаче е платен преди близо година и касовата записка към този момент е изхвърлена.

Проблем въщност се оказва неразбираемото наличие на течността, с която се пълнят този вид калъфи. Те са извънредно необятно публикувани на пазара и изключително известни измежду младежи и деца. Лесно могат да се закупят и на алегорични цени от уеб сайтове като AliExpress. Но до момента в който марките за скъпи протектори за телефони настояват, че материалите, вложени в направата, дават отговор на европейските стандарти за сигурност – то при тези в необятната комерсиална мрежа доказателство за качество няма!

Галерия: 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР