Нелеп инцидент е станал с гост по време на фестивала

...
Нелеп инцидент е станал с гост по време на фестивала
Коментари Харесай

Нелеп инцидент на Сурва в Перник: Черешово топче гръмна и рани гост на фестивала

Нелеп случай е станал с посетител по време на фестивала Сурва 2024 в Перник, оповестява ZaPernik. com, базирайки се на жител.

Неговият другар е потърпевш от черешово топче на сурвакарска група, а все още е в болница и не чува с едното си ухо.

След случая момчето е било с кръв по лицето и с повреден слух, двамата незабавно са отишли до пернишката болница за помощ, само че оттова са ги препратили към София.

Ето какво описа Ивайло Кирилов за случая:

Да те гръмнат с черешово топче в 21-ви век!
Днес Ви пиша по различен мотив, обвързван с кукерския фестивал и съответен случай от него. Става дума за съботния (втори) фестивален ден. На посетители ми беше пристигнал сътрудник от Института в, който и двамата работим като основни асистенти. Разведох го през целия център и когато взехме решение да отидем до историческия музей се случи въпросния случай.

Минавайки около група кукери (на към 100-тина метра от музея) ние с удивление спряхме да ги гледаме по какъв начин в един такт танцуват. Точно в този миг безусловно без никой да ни предизвести на към два метра от нас гръмна черешово топче.

От уплах аз приклекнах на земята, до момента в който сътрудника, който беше тъкмо против самото оръдие отскочи на разстояние. Инстинктивно изправяйки се, се обърнах към него. По лицето си той имаше кръв и сподели, че нищо не чува. Едва си стоеше на краката.

Колегата ме помоли да го съпроводя до болничното заведение в града ни. Едва, едвам отидохме пешком до неотложния кабинет от, където ни препратиха до незабавното поделение. От там ни споделиха, че в Пернишката болница няма кабинет УНГ и ни препратиха към София.

Това е следващия път в, който аз, мои другари или родственици имаме потребност от лекарска помощ и в незабавното поделение на пернишката болница ни препращат към софийските лечебни заведения. Тук желая да задам няколко въпроса, а точно:

– В неотложния кабинет лекари ли работят или диспечери, които само могат да пренасочват пациентите, които идват при тях към незабавното поделение?

– В незабавното поделение на пернишката болница диспечери ли работят, които само могат да препращат пациентите си към софийските лечебни заведения?

– Какво щеше да се случи, в случай че потърпевшите не бяхме аз и сътрудника ми, а това беше някое малко дете и какви биха били последствията от това?

– Не знам дали тук е мястото, само че ми се ще да попитам всички, до по кое време в 100 хиляден Перник няма да имаме денонощна аптека?

Към днешна дата, аз се усещам малко по-добре, до момента в който сътрудника към момента е в ИСУЛ на легло. Предстоят му още проучвания. Момчето към момента не чува с едното си ухо. Надявам се да не се стигне и до интервенция. Всичко обвързвано с неговото здравословно положение ще се обясни до края на днешния ден.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР