Нелегалният приток на мигранти вреди на всички страни в Средиземно

...
Нелегалният приток на мигранти вреди на всички страни в Средиземно
Коментари Харесай

Мелони призова за широк фронт в борбата срещу нелегалната миграция

„ Нелегалният приток на мигранти вреди на всички страни в Средиземно море “, заявив италианският министър председател Джорджия Мелони, до момента в който се стреми да сътвори необятен съюз от страни за битка с трафика на хора, съобщи Агенция Франс Прес.


Опитвайки се да смекчи предходната си твърдолинейна изразителност, Мелони сподели на интернационална конференция в Рим, че нейното държавно управление е отворено за приемане на повече мигранти, само че по законни канали, тъй като „ и Европа, и Италия имат потребност от имиграция “.

Тя акцентира, че би трябвало да се направи повече, с цел да се попречи на мигрантите да се пробват да преминат през рисковия средиземноморски маршрут по незаконни пътища.

„ Масовата незаконна имиграция вреди на всички ни. „ Никой няма изгода от това, с изключение на незаконни групи, които се обогатяват за сметка на най-уязвимите и употребяват властта си даже против държавни управления “, сподели тя.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повтори и акцентира на изявлението на Джорджия Малоуни за легалните пътища за мигранти, опитващи се да стигнат до страни от Европейски Съюз.

Европейски Съюз и Тунис, главната насочна точка за мигрантите, подписаха съглашение за " стратегическо партньорство " предходната седмица, което включва също уговорка за битка с трафикантите на хора и стягане на граничните ограничения.


Европа даде обещание на Тунис, чиято стопанска система е в неприятно положение, помощ в размер на един милиард евро, а спомагателни 100 милиона евро са предопределени за битката с незаконната миграция.

„ Искаме съглашението ни с Тунис да стане модел. Бъдещ проект за партньорства с други страни в района “, сподели Фон дер Лайен на конференцията.

Папа Франциск, обръщайки се към богомолци и туристи, събрани през днешния ден на площад Свети Петър, прикани европейските и африканските държавни управления да оказват помощ на мигрантите, хванати в капан в пустинните региони на Северна Африка, и да подсигуряват, че Средиземно море в никакъв случай повече няма да бъде „ сцена на гибел “ за всички, които се пробват да пресекат средиземноморския маршрут.

Домакинът на конференцията, Италия, непрекъснато се бори с огромен брой незаконни мигранти, достигащи италианските крайбрежия в приемни центрове като най-южния италиански остров Лампедуза.

В същото време популацията на страната застарява и раждаемостта понижава, тъй че някои дефинират спомагателната работна мощ като потребна за подкрепяне на стопанската система на страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР