Нелегални цигари на стойност 176 000 лева задържаха митнически служители

...
Нелегални цигари на стойност 176 000 лева задържаха митнически служители
Коментари Харесай

Нелегални цигари на стойност 176 000 лева задържаха митничари от Митница Столична

Нелегални цигари на стойност 176 000 лв. задържаха митнически чиновници от Митница Столична, оповестяват от организацията.
 цигари  цигари митници  цигари митници  цигари митници
Районна прокуратура Перник и митнически инспектори от Митница Столична организират досъдебно произвеждане за държане на акцизни артикули без бандерол, когато подобен се изисква по закон, като предметът на закононарушението е в огромни размери и казусът е значителен.

На база одобрен действен проект, под управлението на  Районна прокуратура – Перник, на 29.11.2017 година в региона на автомагистрала Струма митнически чиновници от Митница Столична, взаимно с ДАНС, са спрели за инспекция лек автомобил „ Тойота“, със софийска  регистрация, ръководен от гражданин на град Перник. При инспекцията е открито, че в автомобила се транспортират четири кашона цигари  или общо 2000 кутии без акцизен бандерол. При последвала инспекция в частен парцел в региона на село Студена, населяван от лидера на автомобила, митническите чиновници откриват в гаража на къщата още 19 мастербокса или общо 9500 кутии незаконни цигари. При траялата инспекция, в особено построен тайник, зад ламперията в същия гараж,  са открити още  24 мастербокса или 12 000 кутии цигари. Откритите цигари са от нерегистрирани в България марки – Calypso, Fargo, Compliment и Cosmopolitan.

Общото количество на откритите цигари в автомобила, гаража и тайника при извършените дейности по претършуване и изземване са 47 мастербокса или общо 23 500 кутии (470 000 къса) на стойност 176 250 лв..

Извършителят на престъплението  Благомир Д. е с повдигнато обвиняване за закононарушение по член 234 ал.2, т.1 и т.3, вр. с ал.1 от Наказателен кодекс и е арестуван от прокуратурата до 72 часа. Утре – 01.12.2017г. Районна прокуратура – Перник ще изиска взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража“ по отношение на обвиненото лице. Справката за съдимост на Благомир Д. сочи, че през 2013г. е осъждан за същото закононарушение, заради което обвиняването му е за осъществено закононарушение при изискванията на повторност.

За закононарушението по член 234 ал.2, т.1 и т.3, вр. с ал.1 от Наказателен кодекс се планува наказване отнемане от свобода  от две до осем години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР