Нелегални мигранти умират от коронавирус във Великобритания, защото се страхуват

...
Нелегални мигранти умират от коронавирус във Великобритания, защото се страхуват
Коментари Харесай

Нелегални мигранти умират от COVID-19 във Великобритания от страх да потърсят помощ

Нелегални мигранти умират от ковид във Англия, тъй като се опасяват да потърсят лекарска помощ.
Снимка: Reuters
За това предизвестяват благотворителни организации и депутати на фона на възобновените апели на английското вътрешно министерство да спре имиграционните инспекции на Националната здравна система (NHS), написа организация „ Фокус “, като цитира английския „ Индипендънт “.
Гърция транспортира непридружени и малолетни мигранти от лагерите Първите 12 деца, на възраст сред 11 и 15 години, бяха отведени в Люксембург от лагери на гръцките острови
Изданието дава образец с към 50-годишен филипинец, който работи като чистач, умрял евентуално от ковид предходната седмица, откакто не е получил достъп до здравни грижи заради опасения, че ще бъде докладван на имиграционните служби.
Снимка: Reuters
60 депутати са подписали писмо до министъра на опазването на здравето Мат Ханкок и обществените грижи с искане за неотложно прекъсване на таксите за мигрантите и всички свързани с тях инспекции за продан на данни и имиграция, които съгласно тях подкопават напъните на държавното управление да отговори на пандемията.
Англия удължи времето, в което ще поема заплатите на безработните Министърът на финансите изясни, че не изключва схемата да бъде продължена още при нужда, с цел да се запазят милиони работни места
Настоящата политика за таксуване на пациентите на НЗС, въведена през 2018 година изисква от Службата да таксува пациентите, които не са от страни-членки на Европейски Съюз, с 50 на 100 повече и планува болничният личен състав да желае доказателство за право на гратис опазване на здравето.
Снимка: Reuters
В отговор на епидемията от COVID-19, на 29 януари министрите вкараха наредби, които указват, че не може да се начислява такса на чужденците за диагностициране или лекуване на ковид, потвърждавайки, че е „ доста значимо за отбраната на публичното здраве да не се възпират посетителите от чужбина от търсене на лекуване за вируса”.
Англия в пика на пандемията: Готви се удължение на ограниченията с 3 седмици Считано от 16 април са прекратени всички полети сред България и Обединеното кралство
Но депутатите предизвестиха, че това е „ стъпка за добре пристигнали “, само че „ не стига задоволително надалеч “.
Снимка: Reuters
Те прибавиха: „ Това не анулира години на враждебни политики, в които на мигрантите е казано, че ще бъдат таксувани за здравни грижи или ще бъдат докладвани на имиграционните служби. В момента това подкопава напъните на държавното управление да отговори на пандемията “.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 846 46 41 141 Света 2 223 237 60 896 152 328 567 279 Заразени* Нови Починали България 846 46 41 Света 2 223 237 60 896 152 328
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР