Нелегалната миграция към Европейския съюз достигна до най-ниското годишно ниво

...
Нелегалната миграция към Европейския съюз достигна до най-ниското годишно ниво
Коментари Харесай

Нелегалната миграция към ЕС на най-ниското ниво от 2013 г.

Нелегалната миграция към Европейския съюз доближи до най-ниското годишно равнище от 2013 г ., оповестяват от Европейската организация за гранична и брегова защита (Frontex), представени от " Гардиън ".

Има обаче доста нарастване на броя на пристигналите в Гърция.

От Frontex разясниха, че съгласно предварителните данни за 2019 година противозаконното секване на външните граници на Общността е спаднало с 6% до 139 000 , което е с 92% спад спрямо рекордния брой по време на мигрантската рецесия в Европа през 2015 година

Агенцията отбелязва, че спадът най-вече е поради доста понижаване на броя на мигрантите , достигнали до европейските крайбрежия през централните и западни коридори в Средиземно море. В източната част на Средиземно море е записано нарастване.

Около 14 000 души, най-вече от Тунис и Судан, са употребявали централния кулоар в Средиземно море от Северна Африка , най-вече Либия, до Италия и Малта - спад от 41 на 100. Отчетен е 58% спад до 24 000 в западния кулоар в Средиземно море, употребен от мароканци и алжирци до Испания.

Но по източния кулоар в Средиземно море към Гърция е регистриран " възходящ мигрантски напън " от пролетта до септември, акцентират от Frontex. През 2019 година са засечени повече от 82 000 незаконни имигранти, което е растеж от 46 на 100 по отношение на миналата година. Агенцията добавя, че пристигналите по този кулоар през втората половина на предходната година е най-високото равнище от подписаното през 2016 година съглашение сред Анкара и Европейски Съюз за ограничение на мигрантския поток.

Броят на незаконните мигранти на границите на Европейски Съюз с Албания и Сърбия е двойно по-голям по отношение на предходната година.

Почти ¼ от всички незаконни имигранти през 2019 година са афганистанци, което е три пъти повече по отношение на миналата година . Също по този начин има повече дами и деца спрямо последните години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР