Нелегален цех за рязане на тютюн разкриха митнически служители от

...
Нелегален цех за рязане на тютюн разкриха митнически служители от
Коментари Харесай

​Митничари разкриха нелегален цех, опаковал тютюн като котешка храна и консерви

Нелегален завод за рязане на тютюн разкриха митнически чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие ” на Митница Столична. При инспекция в региона на Нови Искър, осъществена на 29.12.2018 година, митническите инспектори откриват, че в едно от пространствата на складова база е оборудван завод за рязане и обработка на тютюн.

Нови Искър, Район Нови Искър София
 © фотоси: Агенция "Митници "
На място е намерено професионално съоръжение - машини за рязане, вани за навлажняване на тютюна и машина за ароматизиране. Освен известно количество ненарязан тютюн и тютюн в развой на преправка, митническите чиновници откриват и към този момент опакован тютюн, както и празни опаковки.

Според откритите на място материали, след обработката тютюнът се опаковал в чували, етикетирани като котешка храна, или в консервени кутии с етикети на консервирани домати или фасул. Разпространението на тютюна евентуално е осъществявано посредством колета. Техниката на обработка, включваща ароматизиране, подсказва, че на идващ стадий тютюнът евентуално е смесван и със сиропи за да се употребява като тютюн за наргилета.

Наред с това на място са открити и празни опаковки за тютюн, брандирани с името на известна марка тютюн за пушене, както и голям брой цигарени филтри и хартиени тръби за цигари.

Процесът по обработката на тютюна се е осъществявала при неприятни хигиенични условия, без да се съблюдават софтуерните условия при индустриалната операция на суровия тютюн, което крие евентуална заплаха за здравето на потребителите.

Общото количество на откритите и конфискувани акцизни артикули е 228 кг. Иззети са и всички машини и уреди, послужили за противозаконното произвеждане, като машина за рязане, машина за варене /вана/, машина за затваряне на консерви, центрофуга, горелка, поточна линия и други

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Столична под надзора на Районна прокуратура София. Работата по случая продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР