Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени

...
Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени
Коментари Харесай

Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха над 60 бона забавени заплати

Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на служащите си забавени заплати в общ размер на 60 830 лв. през предишния месец, научи организация BulNews. Това е станало с помощта на намесата на Инспекцията по труда. Заплатите са били забавени за дълъг минал интервал, като главните заборчнели шефове си остават шивашки предприятия и здравни заведения.
При инспекции на инспекторите през месеца са открити общо 463 нарушавания във врачанските компании, като най-вече са за липса на документи, работно време, прилагане на почивки и за бавене на заплатите на служащите. За откритите нередности инспекторите са дали на компаниите 444 наложителни наставления, отстранили са трима служащия и са спрели три неизправни машини и уреди.
На работодателите, нарушили закона, са формирани 15 акта за обща сума от 23 500 лв., като през месеца са влезнали в действие и остарели 14 наказателни постановления за 10 000 лв..
През април са тествани 102 предприятия във всички браншове на стопанската система, като в 8 от тях инспекторите са влезнали за първи път. В четири от тестваните предприятия чиновниците на инспекцията по труда са проверявали сигнали за нередности от служащи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР