Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени

...
Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени
Коментари Харесай

Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха 329 000 лева забавени заплати

Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на служащите си забавени заплати в общ размер на 329 000 лв., научи BulNews.bg. Това е станало с помощта на намесата на Инспекцията по труда. Възнагражденията са били забавени за дълъг минал интервал и са изплатени едвам през август.
От инспекцията регистрират, че броят на компаниите, които забавят изплащането на заплатите, понижава, като през месеца даже няма регистрирани такива.
В последно време се усъвършенства организацията по обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд в региона. Повишава се и качеството на оценката на риска, а оттова и предприемането на съответни ограничения за попречване и премахване на съществуващите опасности.
Продължава контролът по отношение на работа без трудови контракти и инспекциите на компаниите, които са евентуални извършители на нормите, свързани със възнаграждение труда на работещите. Продължават и инспекциите в рисковите обекти и такива с висок трудов травматизъм, допълниха от инспекцията по труда във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР