Некомпетентно управление на ВиК е причината за водния режим, пред

...
Некомпетентно управление на ВиК е причината за водния режим, пред
Коментари Харесай

Какъв воден режим очаква Перник

" Некомпетентно ръководство на ВиК е повода за водния режим , пред който се изправя Перник. " Това съобщи новоизбрания кмет на града Станислав Владимиров.
" Ако беше реагирано по-рано, нямаше да бъдем изправени пред тази злополука, пред която сме изправени в този момент ”, съобщи Владимиров в изявление за bTV.
Все още не е известно какъв ще е водният режим – целодневен или непълен, означи кметът на Перник.
" Не слушам никаква конкретика от шефа на ВиК. Дали въпросният господин има нужната подготовка, с цел да ръководи сходна конструкция? ”, попита Владимиров.
Според него не може рецесията с водата в Перник да се изяснява със сушата, тъй като през юни месец в Чуйпетльово, където е вододайната зона на Перник, са паднали 135 литъра дъжд, което е повече от предишни години.
Владимиров е безапелационен, че ще ревизира поддържана ли е водата в язовир Студена на несъмнено равнище, с цел да бъде осъществен ремонтът на негова стена по сухия прийом.
Новият кмет на Перник разяснява и казусът със замърсяването на язовир Пчелина, което отдаде на „ един Водноелектрическа централа, който е трансформирал язовира в утайник ”.
„ Обещал съм бързи стъпки за прекъсване на замърсяването на река Струма и няма да направя компромис ”, съобщи Владимиров и добави, че компромис той няма да направи и с чистотата на въздуха на Перник и няма да разреши в Топлоелектрическа централа „ Република ” да се употребява друго гориво, с изключение на въглища.
Що се отнася до горене на биомаса в топлоцентралата, Владимиров счита, че скандинавските страни са потвърдили нейната стойност като гориво, само че на цената на огромни екологични вложения, които фирмите тук не са подготвени да извършат.
Новият кмет на Перник е безапелационен, че една от първите му крачки ще бъде проверката на предходното ръководство, с цел да знае на каква основа стъпва.
Едно от нещата, които ще бъдат оповестени, е какво е станало с тролейбусната мрежа в Перник и къде са средствата от нарязването ѝ.
Стопанското развиване на града ще е основа за неговия разцвет, безапелационен е Владимиров, който даде образец с общини като Божурище и Елин Пелин и напомни времето, когато софиянци са идвали да работят в Перник.
Една от компликациите, която вижда за своето ръководство, е мощно фрагментирания общински съвет, където са застъпени бизнес ползи, само че се надява, че ще успее данамери общ език със съветниците, които „ са поели този път в интерес на перничани ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР