Некачествена предизборна пропаганда е обещанието на премиера Борисов, че страната

...
Некачествена предизборна пропаганда е обещанието на премиера Борисов, че страната
Коментари Харесай

Депутат от БСП: Борисов прави предизборна пропаганда за еврозоната

Некачествена предизборна агитация е обещанието на премиера Борисов, че страната ни ще влезе в чакалнята на еврозоната през юли. Това сподели пред „ Фокус “ националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия да България “ Румен Гечев.
„ Срокът, който се показва е след изборите, т.е. след 26 май “, изясни той. „ Това няма по какъв начин да стане, тъй като сега ЕЦБ прави стрест-тест на шест определени водещи български банки, като главната задача е оценка на активите и пасивите на салдото на тези банки, с цел да се види до каква степен е надеждна банковата система на България. Съгласно признатите процедури, завършването на стрест-теста ще стане в края на юли, чисто софтуерно няма по какъв начин в същия интервал да се афишират резултати, да се провеждат разисквания и да се събира Съвета на Европа и ръководството на ЕЦБ, с цел да вземат решение дали България да бъде призната в чакалнята на еврозоната “, посочи Румен Гечев.
По думите му това е несъмнено доказателство, че министър-председателят Бойко Борисов хвърля обещания в общественото пространство, които и той самият знае, че не могат да бъдат изпълнени. Вторият проблем е, че държавното управление на ГЕРБ и неговите спътници оферират България да влезе в чакалнята на еврозоната без да е показало на обществото, на Народното събрание и профилираните му комисии планове на резултатите от това присъединение. „ Правителството се пробва да употребява възможното влизане в еврозоната като политически маркетинг, като демонстрация на послушност пред Брюксел, без да дава съответните планове “, добави националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “. Правителството е длъжно да каже за какво България е решила, че е от тази група страни, които желаят да влязат в еврозоната, уточни той. По думите му е безусловно недопустимо без планове и предварителни сметки, което и да било държавно управление, да взима такива стратегически решения. Тези обещания са безпочвени предизборни пропаганди, добави Румен Гечев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР