Нека започна с очевидното – лесно е да си щастлив,

...
Нека започна с очевидното – лесно е да си щастлив,
Коментари Харесай

Щастливите хора винаги гледат към бъдещето

Нека стартира с очевидното – елементарно е да си благополучен, когато нещата вървят добре. Позитивните резултати нормално повдигат настроението на хората, до момента в който отрицателните страсти (като тревога, боязън и омраза), в множеството случаи са отражение на някакви неприятни събития и житейски компликации

Щастливите хора обаче знаят по какъв начин да се оправят с проблемите си по метод, който им разрешава хем да запазят положителното си въодушевление, хем да реализират положителни резултати и да разрешат проблемите дефинитивно проблемите си. Ето три неща, които вършат настина щастливите хора, животът им ги изправя пред тежки провокации.

Фокусирайте се върху бъдещето

Важно е да разбирате същността казуса, пред които сте изправени, преди да можете да го разрешите. Затова щастливите хора постоянно проучват аргументите и следствията, довели до по този начин създалата се обстановка. Те обаче знаят и по кое време да спрат с размислите върху предишното и да продължат напред, търсейки решение на казуса. Те знаят кога да насочат вниманието си към бъдещето.

Тази им ориентираност към бъдещето има две преимущества: Първо, бъдещето към момента неразбираемо и несигурно, което разрешава на щастливите хора да бъдат оптимисти за това, което следва. Второ, щастливите хора се стараят да вършат бъдещето по-добро от предишното, което им дава положителна настройка и мотивация да бъдат най-хубавото си Аз, без значение от събитията.

Поемете надзор

Във всеки един миг от нашия живот ние сме заобиколени от външни условия, които упражняват несъмнено равнище на въздействие и надзор върху нашите благоприятни условия за деяние. Например, какво може да извършите, в случай че сте попаднали в запушване? В този случай вие зависите напълно от придвижването на другите коли.

По тази причина щастливите хора се концентрират върху нещата, които са под техен надзор, вместо върху тези, на които не могат да повлияят непосредствено. Именно тази целенасоченост им оказва помощ да адресират проблемите в точния момент и да ги разрешат допустимо най-бързо, като по този метод си икономисват голям стрес и натоварване.

Научете се да се отказвате

Винаги ще съществуват проблеми, които просто не можете да разрешите. Може би имате клиент, който в никакъв случай не е удовлетворен от работата, която вършите. Може би пробвате да внедрите в работата нови технологии и процеси, които за жалост в никакъв случай не носят търсените резултати. Може да ви се наложи да работите по един и същи проблем в действителност дълго време.

Въпреки всички полемики за това какъв брой значимо е да бъдете упорити и непрекъснати в дейностите си, в случай че желаете да постигнете задачите си, също толкоз значимо е да знаете по кое време да се откажете от нещо, с което просто не можете да се справите. Всеки един от нас има стеснен запас от време и сила, които може да посвети на избрана задача. Инвестирането на тези запаси в обречени на неуспех инициативи не ви носи нищо хубаво. Времето, което ще изгубите в преследването на тези налудничави цели, може да бъде употребявано по доста по-добър метод за нещо, което е постижимо и потребно. За това е значимо човек да знае по кое време да се съобщи и да продължи напред.

Това важи в особена мощ, когато става въпрос за проблеми, по които работите от доста време. Хората са склонни да гледат на изгубените запаси (време, пари и енергия) като на нещо, което в даден миг би трябвало да им се изплати. Именно това ги кара да не престават да влагат още от тях с вярата, че един ден всички тези жертви ще са си коствали. Истината обаче е, че тези запаси са се изпарили и вие към този момент не можете да си ги върнете. Ако няма изгледи спомагателните старания да доведат до разрешаване на казуса, вие би трябвало да го изоставите и да фокусирате вниманието си върху нещо друго, без значение от това какъв брой труд сте вложили в него. Щастливите хора не си губят времето със самосъжаление и мисли за изгубеното време и благоприятни условия. Техният взор е ориентиран постоянно към бъдещето и утрешния ден, който постоянно може да бъде по-добър от днешния, стига да вярвате в това.

...............

Арт Маркман , когнитивен психолог и създател на книгата „ Умното мислене “, за FastCompany.com.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР