Нека всяко дете да има дом и семейство, да расте

...
Нека всяко дете да има дом и семейство, да расте
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Нека всяко дете да има дом и семейство, да расте в мир, да бъде обичано и да може да развие своите възможности

Нека всяко дете да има дом и семейство, да пораства в мир, да бъде обичано и да може да развие своите благоприятни условия. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на спектакъла-концерт „ Празник на положителното “. Инициативата, която се организира в Деня на християнското семейство, бе част от акцията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето.

Председателят на Народното събрание акцентира, че няма по-сигурно леговище от фамилията и по-истински посланици на положителното от децата. По думите й всяко дете е една необятна, вълшебна, пъстра, само че и чуплива галактика и дълг на възрастните е да я пазят като зениците на очите си. От нас зависи децата ни да живеят в топло гнездо и да израснат като положителни жители, с цел да могат с порив да разперят криле, да полетят нагоре и да покорят света, добави Цвета Караянчева.

На спектакъла-концерт бяха показани истории за положителния образец на хора, помогнали на деца в неволя и техните фамилии. Те бяха удостоени с почетното отличие „ Посланик на доброто”. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди учителя в Средно учебно заведение „ Св. Климент Охридски” в село Зверино Петя Илиева.

Сред присъствалите на събитието бяха още ръководителят на парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

Последното събитие от акцията за отбелязване на 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето ще се организира на 22 ноември 2019 година в постройката на Народното събрание. В 10.00 часа ще бъде сложена Капсула на хилядолетието и в нея ще бъдат сложени предмети и знаци, носещи обръщение за положителното към поколението на 2030 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР