Нека всички заедно покажем, че въпреки че София е най-големият

...
Нека всички заедно покажем, че въпреки че София е най-големият
Коментари Харесай

Фандъкова: Ако се справим добре в парковете, ще мислим и за Витоша

Нека всички дружно покажем, че макар че София е най-големият и най-трудният град, може да даде образец. За това прикани столичният кмет Йорданка Фандъкова в първия ден след разрешението за посещаване на парковете.

Тази заран градоначалникът ревизира по какъв начин протича организацията в " Южен парк ", който е един от десетте в столицата, отворени за разходки на родители с деца, бременни дами и самостоятелно спортуващи.

Фандъкова акцентира, че не става дума за разхлабване на ограниченията и хората трябвало да го осъзнаят.

Даваме опция децата да са на въздух в парковете, да потичат на необятно, само че спазвайки главните правила, акцентира тя, представена от БГНЕС.

Кметът прикани хората за стрикно съблюдаване на санитарните ограничения и на наредбите на управляващите.

Тя изясни, че относително малко хора са се възползвали сутринта от отпадането на възбраната. Според нея обаче към обяд ще станат доста повече родителите с деца. " Зная, че е мъчно. Аз също отвеждам дребни деца, когато имам време. Свикнали сме да оставяме децата да тичат, да играят, само че в тази ситуация ще би трябвало малко изпитание, с цел да съблюдаваме разпоредбите ", изясни Фандъкова.

По нейни думи, в случай че се оправим добре 2-3 дни, по-късно може да се мисли за Витоша или други паркове.

Много хора към този момент се възползваха от опцията за разходка измежду градската природа. На влизащите в парка се дава листовка с отпечатани указания и обозначени еднопосочни направления за придвижване, както и дезинфектант за ръце. Децата могат да бъдат извеждани в парка единствено от членове на фамилията сред 9.30 и 18.30 часа. Единично спортуващи и притежатели на кучета могат да го употребяват до 9.30 часа, както и след 18.30 часа. Задължително остава носенето на защитна маска за лице, както и съблюдаване на отдалеченост 2,5 метра един от различен.

На входовете, изходите и основни места в парка пък са ситуирани чиновници на Общинска полиция, които наблюдават за спазването на реда.

Част от посетилите парка считат, че основаната организация е добра, а поради 3-те обособени маршрута има задоволително място за разходка. Други обаче са на мнение, че парковото пространство би трябвало да се употребява без никакви ограничавания, защото по този метод по-лесно ще се избегне скупчването на хора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР