Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната мъка

...
Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната мъка
Коментари Харесай

Нинова: Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания

Нека всички подкрепим майките на деца с увреждания. Тяхната тъга няма цвят. Нека покажем на Борисов, че свърши времето, в което можеше с разпределяне на милиони да купува смирение ". За това прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във Фейсбук.
Преди ден депутати от Българска социалистическа партия дружно с омбудсмана Мая Манолова отидоха на митинга на майките на деца с увреждания, които блокираха Орлов мост в символ на неодобрение против забавените промени в обществената сфера. Те не одобряват успокоението на премиера Бойко Борисов, че в бюджета за следващата година са заделени 150 млн. лв. повече за финансиране на новите обществени действия, залегнали в подготвяните закони, приемането на които обаче се бави.
" Обещаните 150 млн. няма да решат проблемите, без промени в законите. Още през юли ние внесохме закона за персоналната помощ, направен дружно с майките. Два месеца и половина отлежава на бюрото на Караянчева. Досега можеше от дълго време да е реалност. Когато би трябвало да уредят някой предприемач, законите се одобряват за 24 часа. А майките стоят четири месеца в палатките с децата си. Управляващите ги лъжат, разделят ги, опълчват ги ", написа още Нинова.
" Онзи ден на среща с тях една майка показа, че някои от децата към този момент не са живи. Помните ли по какъв начин стартира всичко? Отказаха да ги пуснат в Народното събрание на среща с нас, тъй като носели рекламни материали. Рекламните материали бяха надписите на гърдите им - “системата ни убива ". Нека застанем до тях и им покажем, че няма да го допуснем. Системата може да се промени ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР