Нека видим една рецепта с вкусен карфиол и как да

...
Нека видим една рецепта с вкусен карфиол и как да
Коментари Харесай

Как да си направим вкусен печен карфиол?

Нека забележим една рецепта с апетитен карфиол и по какъв начин да го създадем вкъщи. В този вид е печен и имаме вяра, че ще ви хареса много: 

СЪСТАВКИ:

2 глави карфиол (нарязани на хапки)

5 супени лъжици зехтин (разделени на 1/4 чаша и 1 супена лъжица)

3/4 ч. л. морска сол

1/4 ч. л. черен пипер

1 италиански салам

4 скилидки чесън (смлян)

1 1/2 чаши сос маринара

1 1/2 чаши пълномаслено сирене рикота

1 1/2 чаши пармезан (настърган)

2 1/2 чаши сирене моцарела (натрошено)

УКАЗАНИЯ:

В огромна купа сложете заедно карфиола, 1/4 чаша зехтин, сол и черен пипер. Подредете карфиола на един пласт върху тавите за печене. Печете във фурната за към 25 минути, до момента в който покафенеят. В идеалния случай листовете за печене биха паснали един до различен, само че в случай че не, завъртете ги на половина. Междувременно загрейте останалата супена лъжица зехтин в чугунен тиган на приблизително мощен огън. Добавете салама. Гответе, разчупвайки с шпатула, в продължение на 8-10 минути, до момента в който се свари и покафенее. Направете кладенче в центъра и прибавете смления чесън. Сотирайте за към 1 минута, до момента в който ухае, по-късно разбъркайте в салама. Добавете маринара и италианска фалшификация. Оставете да къкри в продължение на 2-3 минути, до момента в който сосът стане компактен и шупне. Ако е належащо, коригирайте солта и пипера на усет.

МОНТАЖ:

Когато карфиолът е подготвен, намалете температурата на фурната до 200 градуса. Сложете половината от рикотата върху карфиола, по-късно поръсете с половината от настъргания пармезан. Отгоре залейте половината от маринатата за салами (поставете я, по-късно я намажете) и най-после поръсете с половината от натрошената моцарела. Повторете пластовете с останалите карфиол, рикота, пармезан, маринара и моцарела. Печете карфиола във фурната за 10-15 минути, до момента в който сиренето се разтопи и стане златисто.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР