“Нека темата за обвиненията да бъде оставена на терена на

...
“Нека темата за обвиненията да бъде оставена на терена на
Коментари Харесай

Демерджиев: Помогнах на прокуратурата, подсказах им, че има и друго обвинение срещу Велико Желев

“Нека тематиката за обвиняванията да бъде оставена на терена на прокуратурата. Аз през вчерашния ден ѝ помогнах като подсказах, че има друго произвеждане, което касае над 48 млн. лева предплатено разплатени за един от лотовете на Автомагистрала “Хемус “. Ако прокуратурата направи нужното - сплоти всички материали, които ГДБОП е изработил и предал, мисля, че те са способни и имат потенциала да формулират надлежните обвинявания, които да устоят и да доведат до продължение на ограниченията ”.
Прочетете още
Така министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разяснява задържането на строителния бизнесмен Велико Желев. Срещу него Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване за насила.

Запитан за какво няма подписано съглашение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за общи дейности против пазаруването на гласове, сподели: Работим дружно с прокуратурата по тези проблеми и дружно доказахме на предходните избори, че можем и ще работим дружно. Няма юридическо съображение да се подпише съглашение за общи дейности и това прокуратурата го знае доста добре, както и основният прокурор.

Системата за ранно уведомяване при бедствия, повреди, въздушно нахлуване и други пък ще бъде разширена, заяви още Демерджиев дружно с министъра на околната среда Росица Карамфилова. Парите за тази цел ще се вземат от Оперативната стратегия “Околна среда ”, те са малко над 48 млн. лева Очаква се с разширението и допълнението на системата, тя да обхване малко над 51% от страната. В момента тя покрива близо 39%. В идващия програмен интервал пък ще се дадат още пари, с цел да може покритието да е на 100%.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР