Нека си признаем, че чалгата е музиката на България. Може

...
Нека си признаем, че чалгата е музиката на България. Може
Коментари Харесай

Кен лий, но в чалгата: Фолк звездите, които са изпълнявали песни на чужд език

Нека си признаем, че чалгата е музиката на България. Може да не я харесвате, да ви отвращават някои неща, само че това е много сериозен бизнес, в който се изкарват пари.

Все още обаче не сме пробили на международната сцена. Има някои триумфи, които са на Десислава, Андреа и Емилия, които в годините са пускали много интернационалните планове. Румънците обаче към момента ни бият в това отношение. Ето обаче няколко части на фолк величия, които са звучали на различен език.

Виж още: Гаджета? Андреа от Hell’s Kitchen със чудноват намек за Ники 

Галена 

Една от най-иновативните певици в България. Вероятно няма по-артистична и истинска изпълнителка. Галена има няколко части, предопределени за непознатия пазар. " Body Language " е несъмнено ария, която има всичко, което е нужно, с цел да бъде шлагер по някое европейско радио. Песента е по музика и аранжимент на Paul & Marie Rein. Видеото е въодушевено от гръцката митология, а в него певицата несъмнено наподобява на богиня. Галена има и дует с Akcent, а видеото има над 7 млн. гледания.

Софи Маринова

Ромската перла изгря на Евровизия с парчето " Love Unlimited ", в което се пее и на български. Песента не се класира доста напред на състезанието, само че си беше летен шлагер в България.

Виж още: Новата Барби е по-яка от остарялата: Марго Роби с първи фотоси от кино лентата

Фики

Издислав на Фики си остана интернет легенда. " Is This Love " стана меме, а осъществяването на Фики понесе тежки рецензии. Изпълнителят е споделял, че се е почувствал много неприятно от реакцията на хората, тъй като е записал песента с огромно предпочитание. Ние обаче прощаваме на Фики за този опит с британските песни, само че в случай че обещае да не прави повече такива.

Анелия

" Дай ми още " си е цялостен шлагер за Анелия. Видеото, което е снимано в Истанбул, способства още повече за този факт. Песента обаче има и турска версия, която също пожъна огромен триумф.

Виж още: Най-желаният ерген Виктор Стоянов се отдаде на заслужена отмора с другари в Амстердам 

Азис

" Who Cares " не е едно от най-успешните неща, които е правил Азис, само че пък видеото има 3 млн., гледания в YouTube. 

Рени

Рени беше огромна звезда, само че се омъжи, отпътува в Израел и заряза тотално кариерата си. Днес певицата е в България, само че с кариерата ѝ не се получават нещата. Тя обаче е единствената българка, която е станала топ звезда в прилежаща Сърбия.

Мария

Марчето се опита да пробие на съветския пазар, само че благата си остана единствено с напъните. Певицата записа парчето " Мы кричим ", което е в дует с съветската звезда Рамбл. Песента не беше призната задушевно от почитателите на певицата, само че на нея въобще не ѝ пука. Пак е влюбена в паралия и спринтира по магазините. Нейната скица е " Рим-Париж-Милано, карта без лимито ", както сама е казвала. 

Андреа

Днес кариерата ѝ е в застой, само че имаше времене, когато Андреа правеше топ хитачки на британски език. Песента " Passion " се трансформира в цялостен шлагер в няколко европейски страни, само че не е единствената ария на Андреа, която е на различен език.

Изображение: https://www.instagram.com/galena1/, https://www.instagram.com/anelia_official/, https://www.instagram.com/andreabulgaria/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР