Нека предадем и на бъдещите поколения завета да пазят Свободата,

...
Нека предадем и на бъдещите поколения завета да пазят Свободата,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ на 3 март: Да дадем обет да пазим България мирна и свободна

Нека предадем и на бъдещите генерации завета да пазят Свободата, да обичат Родината и да строят с разсъдък и сърце, отговорно и въодушевено своя по-добър и по-красив свят, с цел да бъде и пребъде България! Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в поздрава си във връзка националния празник 3 март.

Той, евродепутатът Искра Михайлова, зам.-председател на групата „ Обнови Европа ” в Европарламента, зам.-председателят на Движението Йордан Цонев и водача на Младежко Движение за права и свободи Сезгин Мехмед участваха на тържествената гала по издигането на българското знаме пред Паметника на незнайния войник в София.

Прекланяйки глава пред саможертвата и подвига на хилядите герои, които направиха допустима Свободата, ние би трябвало да дадем този по този начин необходим през днешния ден обет да пазим България мирна и свободна и да й отредим почтено място в европейското семейство, прикани Карадайъ.

Ето цялото обръщение на Мустафа Карадайъ за 3 март:

Днес, когато означаваме 145 години от Освобождението, ние още веднъж преосмисляме свободата като полезност. Свободата е знак на достолепие и е наша обща отговорност пред бъдещето. Днес, когато покрай нас се води война и хора биват убивани, свободата и мирът още веднъж се осъзнават както съществени полезности. И единствено с обща воля и общи старания можем да ги защитим.

Днешният ден е мотив за размисъл. Ден, който приканва да бъдем единни, с цел да имаме почтено бъдеще.

Прекланяйки глава пред саможертвата и подвига на хилядите герои, които направиха допустима Свободата, ние би трябвало да дадем този по този начин необходим през днешния ден обет да пазим България мирна и свободна и да й отредим почтено място в европейското семейство. Нека предадем и на бъдещите генерации завета да пазят Свободата, да обичат Родината и да строят с разсъдък и сърце, отговорно и въодушевено своя по-добър и по-красив свят, с цел да бъде и пребъде България! Честит празник!

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР