Нека повдигна пак въпроса защо периодично ние като общество допускаме

...
Нека повдигна пак въпроса защо периодично ние като общество допускаме
Коментари Харесай

Томислав Дончев гневен за Цанков камък: Харчим милиарди, а няма нито един виновен. Това не ви ли безпокои?!

" Нека повдигна отново въпроса за какво от време на време ние като общество позволяваме да похарчим милиард-два-три и по-късно отново да не се поучим, да няма нито един наказан за тези планове. Дори от морална позиция да няма нито един отговорен. Това не ви ли безпокои?! Ако желаете да ви заредя с доза песимизъм, този проблем няма да се позволи с новото антикорупционно законодателство ", съобщи Дончев.

" Да разчитаме на един супер орган като панацея да изкорени корупцията... Не, няма да стане. Това е развой, който обгръща цели пластове освен в държавния уред, само че и в обществото. Докато обществото не го одобри това за върхов приоритет, няма да има действителен резултат от битката с корупцията. получава се следното - това е идентичен упрек и към обществото, и към политиците. На доктрина всички са срещу корупцията, само че на процедура всеки държавен служител взе участие в нея ", разяснява още вицепремиерът.

" Малката корупция съществува тъй като съществува голямата и противоположното. И една страна като толерира дребната, позволява и огромната ", добави той.

Дончев разяснява и обстановката с ТОЛ-системите. " Ние не можем да ограничим правото на някой да апелира. Но ние не можем и да позволим едно обжалване да се трансформира в шантаж... Трябва да има нови правила към обжалването на тези публични поръчки, без да нарушават публичния ред. Щом аз съм заинтригуван и апелирам, дано имам капацитета да извърша това, което съм заречен ", съобщи вицепремиерът.

На въпрос дали сме подготвени за европредседателството, Томислав Дончев съобщи, че на този стадий нещата вървят добре.

" Напълно чист съм пред съвестта си, че съм изпълнявал прецизно и кардинално отговорностите си. Всеки сигнал е проверяван. Административната промяна тече и се надявам напълно скоро да има резултат, който да се види или да се пипне - даже до края на тази година. Най-малкото - изчезнали опашки пред гишетата ", съобщи Томислав Дончев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР