Нека поне за българите в чужбина да бъде осигурено, или

...
Нека поне за българите в чужбина да бъде осигурено, или
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Може да отменят изборите

" Нека най-малко за българите в чужбина да бъде обезпечено, или гласоподаване по пощата, или електронно гласоподаване ", прикани Мартин Димитров в предаването „ Студио Хъ “ по телевизия 7/8.

" Хората, които не желаят модерните начини за гласоподаване, пазят сегашната изборна система, пазят хората, които носят чувалите и протоколите, които се трансформират по избран метод. Тактиката на ЦИК е партизанска, работят по такива начини – крият се и отсрочват събитията. Краят на март трябваше да одобряват пътна карта за въвеждане на електронното гласоподаване. Нямаше я, излезе по късно. До 2023 година ще се прави опит, написа в нея. От 2016 година започнаха и в този момент до 2023 още ще вършат опити за електронно гласоподаване ", уточни Димитров.

" Според закона би трябвало да бъде основана комисия за техническо застраховане на този развой. ЦИК са вкарали в тази комисия себе си, а не експерти по електронно отдалечено гласоподаване. Целта е да няма прогрес, нито на отдалеченото електронно гласоподаване, нито на гласуването по пощата. Тази пандемия я видяхме, а може да има и по-дълга, поради това ние би трябвало да сме готови и да можем да осигурим електронно гласоподаване. Те се готвят да няма гласоподаване, в случай че отново има такава обстановка, ще анулират изборите ", съобщи икономистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР