„Нека помним, че всяко наше дело е въпрос на избор

...
„Нека помним, че всяко наше дело е въпрос на избор
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Всеки ден трябва да доказваме с постъпките си истинското родолюбие и да не срамим предците си!

„ Нека помним, че всяко наше дело е въпрос на избор и на смелостта да бъдем задоволително дръзки, с цел да преследваме идеалите си. Днешният възторг би бил непотребен, в случай че позволим на малодушието, страха и примирението да вземат превес “

С тези думи регионалният шеф Анатоли Станев се обърна към русенци по време на провелата се по-рано денем гала по отдаване на респект към паметта на Апостола на свободата.

Припомняме, че тя бе взаимно проведена от екипите на Областна администрация и Общината, като концепцията за честването е на кмета Пенчо Милков и регионалния шеф Анатоли Станев.

Станев означи още, че е извънредно време да съумеем да сътворим това, за което единствено мечтаем. „ Нямаме време да чакаме някой различен да ни промени “, добави още той. „ Ние, наследниците на Левски, може да сме същински свободни, единствено когато показваме свободно мнението си и го отстояваме. Всеки ден ние би трябвало да потвърждаваме с постъпките си същинското родолюбие и да не срамим предците си! “, сподели регионалният шеф, пишат от Областна администрация Русе.

„ Днес отдаваме респект пред един от най-достойните синове на България, завещал ни непреходни уроци по народна власт и морал, потвърдил, че бъдещето зависи от нашите „ задружни старания “. Че времето нас обръща, само че и ние него обръщаме. Вярвам, че тези завещания няма да останат само, като положителни планове, а ще продължат да бъдат стожер в ежедневните ни дейности! Редно е обаче да се запитаме имаме ли куража да го последваме и да сбъднем фантазиите му? Можем ли да загърбим разликите между тях, можем ли да бъдем в действителност единни, задоволително неустрашими и безкористни, когато става дума за по-доброто на следващия ден на отечеството? Нито за момент Левски не позволи компликациите и тестванията да посеят в мозъка и душата му обезсърчение, безбожничество и подозрение в силата на българския народ. Въпреки несгодите и повратностите, кредото на Апостола бе доверието в качествата ни като народ, като едно цяло. България има потребност от доблестта, решителността и напъните на всеки от нас. “, показа още Станев.

Кметът Пенчо Милков съобщи, че Левски е индивидът, който въплъщава идеала на българския народ за родолюбие. „ Докато пазим жив облика и идеалите на Апостола, ще продължава да свети у нас, българите, този образец за приемливост и неугасваща религия “, добави още Милков.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев напомни исторически обстоятелства към живота и делото на Апостола на свободата и означи, че през днешния ден от ден на ден се нуждаем от това да бъдем дружно и да сме обединени. „ Все повече имаме потребност от нашите модерни герои, които да бъдат почтени почитатели на Апостола. Русенци демонстрираха, че могат да бъдат почтени потомци на Левски и напъните на голям брой наши съграждани за създаване на монумент бяха увенчани с триумф. Пътят към бесилото на Левски беше път към неговото величие “, сподели още Иво Пазарджиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР