Нека политическите пристрастия около изборите да утихнат, защото от днес

...
Нека политическите пристрастия около изборите да утихнат, защото от днес
Коментари Харесай

Красимира Анастасова: Огромната подкрепа, която получих, ме натоварва и с огромна отговорност 


„ Нека политическите пристрастия към изборите да утихнат, тъй като от през днешния ден нататък вие стартирате да работите и да мислите за богатството и просперитета на община Долни чифлик “. Това съобщи регионалният шеф на област с административен център Варна проф. доктор Андрияна Андреева при откриването на тържествената сесия на новия Общински съвет в Долни чифлик. Тя даде думата на ръководителя на Общинската изборна комисия Боряна Стаменова.

„ За мен е огромна чест да връча удостоверенията на новоизбраните общински съветници и кметове “ – сподели госпожа Стаменова. Тя благодари на всички, които участваха и организираха законни локални избори в общината – членовете на ОИК, на СИК, общинската администрация, както и на участващите политически партии и обединения за проявената приемливост по време на предизборната акция – знак за висок професионализъм и политическа просвета. Г-жа Стаменова пожела на кмета Красимира Анастасова да надгради постигнатото през предните ѝ два мандата, както и да работи дружно с общинските съветници за развиването на общината. След това тя връчи удостоверенията за избор на общинските съветници и кметове.

Под управление на проф. Андреева новоизбраните съветници и кметове на обитаеми места поставиха клетва пред своите гласоподаватели. Областният шеф им напомни, че те се заклеват на една знакова дата в нашата история – 10 ноември, денят, в който България поема по пътя на своето демократично развиване. „ Нека този мандат бъде изпълнен с отговорност, в религия, с подготвеност и с обич! Приемайте проблемите като ваши персонални, тъй като работата ви в общината ще бъде в интерес на всички. Вършете работата си по съвест “ – им пожела проф. Андреева. Тя приключи с откъс от Светото писание – „ И в случай че имам всичката Вяра, щото планини да повдигам, Любов в случай че нямам, никой не съм! “

„ Преди дни завършиха локалните избори. Независимо от политическите и персонални пристрастия, без значение от резултатите, всички ние оставаме да живеем и да работим в нашата прелестна община. Честито на новоизбраните кметове и общински съветници. През идващите 4 години ни чака доста работа за положителното на жителите на общината. Затова поисквам на всички здраве, храброст и непримиримост за справяне с многочислените отговорности на локалната власт.

Огромната поддръжка, която получих, ме натоварва и с голяма отговорност. Приемам тази поддръжка и като оценка за осъщественото от мен и моя екип през предходните два мандата, само че и като посока, по която би трябвало да продължим. Разчитам на поддръжката на общинските съветници, тъй като тъкмо в локалния парламент се поставят основите за стабилно развиване на общината. Приемам всяка рецензия, стига тя да води до просперитета на хората. Благодаря и на моите съперници и техните поддръжници за толерантната акция. Инакомислието е в основата на демокрацията и е тласък да продължа да потвърждавам, че просперитетът на общината е вероятен единствено с доста работа “ – съобщи в словото си новият остарял кмет на община Долни чифлик Красимира Анастасова. Като съществени цели през новия си мандат тя уточни водоснабдяване на Солник, Бърдарево, Голица, Булаир посредством създаване на довеждащ тръбопровод, свързващ селата с магистралния тръбопровод „ Камчийски пясъци “, създаване на пречиствателна станция Долни чифлик – Старо Оряхово, положителните контакти с бизнеса за разкриване на нови работни места и развиване на туризма.

По традиция първото съвещание на Общинския съвет бе намерено от най-възрастния консултант – през днешния ден това беше Николинка Илиева. Под нейно управление сътрудниците й гласоподаваха комисия за избор на ръководител на Общинския съвет. Представени бяха 3 номинации за длъжността – на досегашния ръководител Николай Николов, на Драган Димов, който си направи отказ, и на Мирослав Желев. След скрито гласоподаване с 18 гласа за, 2 срещу и една невалидна бюлетина за ръководител на Общински съвет – Долни чифлик, бе определен Николай Николов, който закри съвещанието.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР