Нека първо да дефинираме понятието „кръвно налягане“. А именно, това

...
Нека първо да дефинираме понятието „кръвно налягане“. А именно, това
Коментари Харесай

Как да поддържаме нормални нива на кръвното налягане?

Нека първо да дефинираме понятието „ кръвно налягане “. А точно, това е налягането, което кръвта упражнява върху стените на кръвоносните съдове при всеки един удар на сърцето. А за какво е належащо да има такова налягане? Нужно е, с цел да може кръвта да доближи до всяка част на човешкото тяло. Тъжната статистика демонстрира, че съвсем всеки трети човек страда от високо кръвно налягане, или по този начин наречената „ хипертония “. В една част от случаите, хората са наранени заради първично заболяване на сърдечно-съдовата система. В други, страдащите от хипертония я получават в резултат от друго заболяване. Много хора даже не подозират, че имат високо кръвно налягане и постоянно го откриват в късен стадий, откакто към този момент е етапа на затруднения.
Много постоянно се стига точно до затруднения, когато болестта не бъде диагностицирано и не се лекува съответно. Когато имаме високо кръвно, то рядко страдаме от самото артериално налягане, с изключение на тогава, когато към момента не сме приспособени към хипертонията или пък развием хипертонична рецесия. Понякога проблеми може да ни основат и прекомерно ниските стойности на кръвното. Лекарите обаче имат мотив за терзание, когато има заплаха от самите последици от хипертонията, а точно – инфаркт на миокарда, исхемична болест на сърцето, сърдечна непълнота и други
Как се мери кръвното налягане?
Когато сърцето ни се свива, по този начин то изтласква кръвта в артериите и там налягането се усилва. Нормалните стойности са към 60 до 80 пъти в минута. Обратното, сред свивания сърцето се отпуска, по този начин налягането на кръвта понижава. От това следва, че кръвното налягане има две равнища – горна и долна граница. Горното равнище се назовава – систолно налягане, а долното – диастолно.
Нивата на кръвно налягане непрекъснато се менят. Денонощно те имат съмнения. Най-високи стойности могат да бъдат измерени рано заран и по здрач, а най-ниските нормално са към обед и изключително през нощта.
Не бива да се стряскаме, в случай че апаратът за кръвно покаже по-висока стойност. Нивата непрестанно варират и има доста фактори, които оказват въздействие. Значение има нашата физическа интензивност и активност. Ако правим натоварваща работа е изцяло допустимо кръвното да се повиши, а при покой и отмора то да се намали.
Рискови фактори за появяването на хипертония
Има доста фактори, които усилват шанса да имаме високо кръвно. Като цяло рисковете, които основават причина за поява на хипертония се разделят на две групи – контролируеми и неконтролируеми.
Тези, които може да направляваме са следните: тютюнопушене, наднормено тегло, висока консумация на готварска сол, прекалено количество алкохол, незадоволителна физическа интензивност, стрес, затънал метод на живот.
От друга страна, неконтролируемите фактори са – пол, възраст, раса, генетично влечение, приемственост.
Тези неща не може да променим, само че всичко останало зависи от самите нас. Съществуват доста лекарства, които са основани да подкрепят сърдечната активност, само че малко от тях в действителност са ефикасни. Препоръчително е, когато избираме артикул за предварителна защита да използваме подобен, който имат натурален и естествен състав. Именно на тези критерии дава отговор Heart Tonic – средство за битка с хипертонията. Това е натурална хранителна добавка, основана да възстановява равнищата на кръвното налягане и да контролира сърдечната функционалност. Действието се усеща още с първия банкет и няма странични резултати.
Какво може да създадем с цел да се предпазим от хипертония?
Първата и най-важна стъпка, която можем да създадем е това да водим здравословен метод на живот. Също по този начин ще бъде доста добре в случай че съблюдаваме следните рекомендации:
- Намаляване на количеството сол, което одобряваме всекидневно в храна си. До 5 гр. на ден е в рамките на естественото (или още една чаена лъжичка, само че без връх). Това елементарно може да се реализира, когато ограничим потреблението на по-солени храни, да вземем за пример: салами и други месни произведения, сирене, самун и тестени произведения, консерви. Но би трябвало също да сме деликатни и към храни, които може да се безсолни, само че съдържат по-големи количества натрий, а точно – яйца, млечни артикули, ориз, минерални води, газирани питиета и други
- Увеличете потреблението на храните с растителен генезис – зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни.
- Избирайте артикули с по-ниско наличие на скотски мазнини, такива са – пилешко филе, риба, телешко месо, обезмаслени млечни артикули.
- Опитайте се да поддържате здравословно тегло.
- Ако сте пушач, то се пробвайте да спрете да пушите. Така ще помогнете освен на вас, а и на другите към вас.
- Движете се повече и всекидневно правете извършения. Това не значи да прекарвате часове във фитнес зала, задоволително е да отделите няколко минути дневно и няколко обикновени извършения. Ще се учудите по какъв начин това малко изпитание ще ви донесе доста позитивни резултати. Също по този начин ходете повече пешком.
- Ограничете приемането на алкохолни питиета. Има рационална дневна доза и не превишавайте нейната граница.
- Опитайте се да намерите самостоятелен метод за понижаване на равнищата на стрес, изключително на работното място.

Освен тези обичайни и типичен рекомендации, съществува и средство, което може да ни защищити от появяването на високо кръвно. А точно – става дума за 100% натуралния артикул Heart Tonic. Той спомага за бързото и дейно нормализиране на равнищата на кръвното, като не предизвиква внезапно намаляване, а последователно контролира сърдечната функционалност. Най-важното е, че Heart Tonic се грижи за цялостното здраве на организма и понижава риска от инфаркт и инсулт. Безопасен е за банкет от хора във всякаква възраст. Приема се 4 пъти дневно, 30 минути преди хранене. Може да го поръчате единствено онлайн от формалния уебсайт на Heart Tonic, като се възползвате от 50% понижение от постоянната цена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР