Нека не се говори, че политизираме и яхваме трагедията край

...
Нека не се говори, че политизираме и яхваме трагедията край
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ спориха кой носи вина за трагедията край Своге

Нека не се приказва, че политизираме и яхваме нещастието край Своге. Когато на пътищата умират хора и стават произшествия, няма по какъв начин да не реагираме. Искаме да излезе истината и да кажем аргументите за това. Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия в ефира на БТВ.

Повод за коментара му бе поисканата от Българска социалистическа партия оставка на държавното управление.

"Не е в нашите пълномощия да кажем през днешния ден кой да понесе своята отговорност - за това си има съд. Не мисля, че залагането на поправки на пътища е нещо неприятно. Хора умират освен по тези пътища. За страдание, злополуките са част от всекидневието ни. Ангажиментите на ГЕРБ по отношение на ремонтите на пътищата са много ", означи Тома Биков от ГЕРБ.

"Бъдете сигурни, че всеки, който има отношение към тази покруса, ще понесе своята отговорност. Както се случва постоянно. Затова има в този момент инспекции. Не може два часа, откакто се е случила злополуката, да кажем: тези са отговорни ", добави той.

Биков посочи, че би трябвало деликатно да се реши кой е отговорен от страна на страната, на фирмата-превозвач и по-късно да се вършат обобщаващите заключения. "Истината е, че по българските пътища законът не се съблюдава постоянно от водачите. Карал съм от Самоков до София. Изпреварваха ме камиони на остри завои като този. По знамение нямаше произшествия ", съобщи той.

Свиленски декларира, че при занемарен или злепоставен път, той би трябвало да се затвори и да се ремонтира. Той разяснява, че сектори от автомагистрала "Тракия " са ремонтирани с несъответствуващ асфалт, който е положен и "доста фино ".

"Никой авансово не е знаел, че тъкмо там ще стане злополука. Ако го е знаел, е щял да вземе ограничения... Аз не виждам кой министър би трябвало да понесе отговорност. Ако Българска социалистическа партия бяха останали на власт още 4-5 години, несъмнено щяха да схванат, че този път с варовика е положен по тяхна виновност ", съобщи Тома Биков.

"Госпожа Нинова, за жалост по доста драматичен случай, направи груба политическа неточност - да яхаш подобен миг. Ако госпожа Нинова искаше да бъде честен стожер, трябваше да види какво се случва в личната й градина. Например - Бенчо Бенчев, тази прословута злополука с бащата на президента Радев... Защо възприятието за правдивост на госпожа Нинова не проработи в този случай?! ", разяснява още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР