Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско

...
Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско
Коментари Харесай

Патриотът Михов от ВМРО с отворено писмо за проверка на всички учебници

Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко кръвопролитие е другарско „ сбиване “ сред приятелски нации! Този зов заместник-председателят на Комисията по обучение и просвета в 44-ото Народно заседание и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване доцент доктор Милен Михов насочи в отворено писмо до министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в навечерието на 24-ти май.

Преподавателят по история във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ пусна писмото първо във „ Facebook “. В апела си към министър Вълчев воеводата упорства за сформирането на комисия, която да направи обстойна инспекция на образователния материал във всички учебници и образователни пособия, по които ще учат децата през образователната 2018-2019 година, предават от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Настоявам тази комисия да се съобрази и в процеса на работата си да акцентира на наредбите на член 5, алинея 1, т. 2 от Закона за предучилищното и учебното обучение, която гласи:

Чл. 5. (1) Основните цели на предучилищното и учебното обучение са:

2. запазване и одобряване на българската национална идентичност;

Изключително неотложен е обзор на образователното наличие и за в действителност неточности, неприемливи текстове и продуктово позициониране, споделя още Михов. Той упорства да се обърне внимание на образователните пособия, тестванията за самоподготовка, работа в клас и на всички изпитни материали, в това число и за граматически и концептуални пропуски.

Прилагаме цялостния текст на отвореното писмо на доцент Милен Михов:

До
Министъра на образованието и науката на
Република България господин Красимир Вълчев

ОТВОРЕНО ПИСМО

от доцент Милен Михов – учител във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, заместник-председател на Комисията по обучение и просвета в 44-ото Народно събрание

Уважаеми господин Вълчев,
Като дълготраен учител в системата на междинното и висше обучение на Република България, заместник-председател на Комисията по обучение и просвета в 44-ото Народно събрание и в качеството ми на депутат от ПГ „ Обединени патриоти “, от квотата на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, се обръщам към Вас с настояването към Министерството на образованието и науката да бъде образувана комисия, която да направи обстойна инспекция на образователния материал във всички учебници, образователни пособия и изпитни материали, по които ще учат българските възпитаници през образователната 2018-2019 година.
Настоявам тази комисия да се съобрази и в процеса на работата си да акцентира на наредбите на член 5, алинея 1, т. 2 от Закона за предучилищното и учебното обучение, която гласи:

Чл. 5. (1) Основните цели на предучилищното и учебното обучение са:

2. запазване и одобряване на българската национална еднаквост

Изключително неотложен е обзор на образователното наличие и за в действителност неточности, неприемливи текстове и продуктово позициониране.
Уважаеми господин министър, в навечерието на най-българския празник – 24 май, упорствам страната - в лицето на МОН, да обърне внимание на запазването на националната еднаквост и просвета, на съхранението на чистотата и достоверността на българския език и опазване на духа на светското обучение в България. Нека отдадем респект на българските учители, на българските будители и просветители, които са били част от Възраждането в мрачните години на Османското иго и са станали мотор на национално-освободителните борби, на които изискуем днешната свободна и самостоятелна България.

Именно поради тях и техните почитатели – днешните преподаватели, както и в името на бъдещето на нашите деца и богатството на Родината, ние би трябвало да създадем нужното да прочистим учебниците, образователните пособия, тестванията за самоподготовка и изпитните материали от неуместните образци като:
„ българите живели свободно и свободно говорели езика си и изповядвали вярата си “ (по време на турското робство); цялостна замяна на историята за Освободителното движение; разкази за светеца Хасан; задания по математика с образци за баба Несран и внучката ѝ Гюлтен; неприемливият образец за поданици на махалата, които били изкарани на протест, на който получили флагове и кебапчета; уроци за хамбургера, в които са изброени всички световноизвестни марки вериги за продукта; образци за майката, която пие избрана марка бира или вечеря „ салата с ракия “; уроци за исляма, многоженството и неравнопоставената роля на дамата в обществото; пилешки език в проби по български; песни на турски и цигански в учебници по музика или с текстове за миски и мутри и така нататък и тъй наречените (за страдание към този момент имаме неприятни образци за неточности и в тестванията за матурите от вчера).

Ето по тази причина прибавям да се обърне внимание и на наличието откъм граматически, в действителност и концептуални неточности.

Г-н министър, живеем във времена, в които религиозната, езикова и културна еднаквост на нациите на Стария континент са изправени пред съществено тестване. Ставаме очевидци на неприемливи гаври с народи, които са на хиляди години. Именно запазването на българското, на родната история, език и фолклорна еднаквост в автентичен тип е въпрос на родова чест и оцеляване на българския жанр. Ние изискуем на децата си да ги учим по какъв начин да бъдат стойностни хора и почтени жители, а не да ги объркваме с продуктово позициониране, да им постановяваме нехарактерни модели на подражателство и да им обясняваме, че геноцидът Баташко кръвопролитие е другарско сборичкване сред приятелски нации, съжителствали в мир, културно и религиозно приятелство, да вземем за пример. Нашите наследници би трябвало да познават историята, езика и културата ни такива, каквито са ни съхранили 1400 години.

Ето за какво, господин Вълчев, аз - като заместник-председател на Комисията по обучение и просвета в 44-ото Народно събрание, упорствам за незабавно сформиране на комисия, която да прочисти учебниците от извращенията, на които станахме неми очевидци през последните съвсем 30 години. Дължим го на децата си, на българския народ, на Майка България!

22 май 2018 година
С почитание: доцент Милен Михов
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР