Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да

...
Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да
Коментари Харесай

Румен Радев: Нека не чакаме друг да ни буди

Нека не чакаме някой различен да ни буди, а да бъдем будни. Да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и на операциите. Днес всичко е в ръцете на нашия разсънен народ, означи най-после президентът и изрече своите благодарности към всички модерни просветители.

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти по време на честването на Деня на националните будители. Той добави:

" Днес означаваме Деня на националните будители. Това е петата година, в която имам достойнството да бъдем дружно и да приказвам на празника. Всеки път отдавах респект на хората на духа и културата, на героите, които са осветлявали мрака в предишното. В първите години призовавах да се събудим. Миналата година доживяхме огромното национално пробуждане. България се трансформира – търси нови хрумвания, разисква нови решения, проблемите се изричат на глас, а заблудите с изминал период на валидност отминават в историята. Времето е спешно, тежко, мъчително... само че такова е и всяко пробуждане ".

Пред президентството се състоя обичайна в Деня на националните будители гала по издигане на националното знаме. Държавният глава и висш главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев одобри строя на Националната гвардейска част.

Президентът насочи одобрение към ръководители на културни институции и дейци в региона на науката, образованието, културата и изкуството, като акцентира какъв брой мъчно е сегашното.

Предстои гала по връчване на Почетния знак на президента. Отличието ще получат български учени и читалищни дейци. Сред тях са член-кореспондент Владко Панайотов, учен Красимир Атанасов, Анета Мутафчиева, Васил Новоселски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР