Нека г-жа Атанасова да излезе и да се срещне с

...
Нека г-жа Атанасова да излезе и да се срещне с
Коментари Харесай

Йотова за хората на ДС в инициативния ѝ комитет: Не тях, гледайте собствения си двор |

Нека госпожа Атанасова да излезе и да се срещне с тези хора. И да каже: „ Ти не си български жител, не заслужаваш да влизаш в политиката или предприемчив комитет, тъй като ти си клеветник ", съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред бТВ. 

Изказването ѝ е в отговор на написаното от досегашния водач на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова във Facebook: Сътрудници на Държавна сигурност са " цвета на нацията " - по адрес на  Румен Радев и Илияна Йотова като кандидат-президентска двойка през вчерашния ден. 

" Г-жа Атанасова би трябвало да се обърне към тези хора персонално, тъй като това е достойното отношение. Когато приказваме с такива избрания, е по-хубаво всеки да огледа и личния си двор ", разяснява Йотова.

По думите ѝ инициативният комитет е отворен, а двамата с президента почитат всички в него, които с доста възторг не престават да ги поддържат.  

Йотова разяснява, че Българска социалистическа партия няма да издигат собствен кандидат-президент и спекулирането с този въпрос е опит за търсене на непотребна борба сред Президенството и левицата: 

" Корнелия Нинова не е декларирала, че ще издигат личен претендент. Познавам устава на Българска социалистическа партия, просто има едни процедури, които би трябвало да бъдат минати, тя е длъжна да изслуша мненията в партията. Но да се вбива чеп сред нас и левицата е напълно ненужно, и е част от предизборната борба. "

Тя дефинира като празни клюки изказванията, че хора от администрацията на Президенството са се опитвали да " късат от структурите на Българска социалистическа партия ": 

" Тези, които настояват това, очевидно подценяват българските социалисти и структурите на Българска социалистическа партия "

Илияна Йотова прикани Бойко Борисов да поеме цялата политическа отговорност и да се кандидатира за президент:

" Очакваме ГЕРБ да излъчат кандидат-президентска двойка. Може би е редно ръководителят на една партия, в такава обстановка, да излъчи себе си и да поеме цялата отговорност, както Първанов направи като ръководител на Българска социалистическа партия - в надалеч по-нелека обстановка. "

Същевременно Йотова означи, че когато Борисов назовава Радев " деспот ", се сеща за мъдрата българска сентенция: " Присмяла се кука на крива бука ".

Вицепрезидентът изрази терзание, че като " уверен парламентарист " от една година насам с болежка следи по какъв начин единствената постоянна институция в България е Президенството. 

Тя сподели също по този начин, че се кандидатира за още един мандат като вицепрезидент, тъй като има още доста несвършена работа. 

" Опитвам се да съм от тези хора и институции в България, които подобряваме облика на страната ни на открито. Думи като идея, единство, бъдеще на България, справедливост да не бъдат просто думи от речника ", заключи Илияна Йотова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР