Нека допуснем България и Румъния в Шенген без да се

...
Нека допуснем България и Румъния в Шенген без да се
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Нека приемем България и Румъния в Шенген без да се бавим

Нека допуснем България и Румъния в Шенген без да се бавим повече. Изпълнихме над 90% от политическите насоки от 2019 година Сега е моментът Европа да отговори на апела на историята.


Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на обичайна годишна тирада за положението на Съюза пред членовете на Европейския парламент в Страсбург, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фон дер Лайен акцентира, че след по-малко от 300 дни предстоят европейски избори, в демонстрация на забележителна народна власт на блока. „ Това е време за размисъл върху положението на нашия съюз и работата на техните представители “, сподели тя.

„ Ще забележим каква Европа желаят хората. Най-младите гласоподаватели ще бъдат родени едвам през 2008 година Те ще помислят за войната, за въздействието на климата, за изкуствения разсъдък “, добави Фон дер Лайен.

По думите й Съюзът отразява визията за бъдеще след Втората международна война, бъдеще на мира и благоденствието. „ Когато беседвам с младежите, виждам същата визия, същото разбиране, че Европа още веднъж би трябвало да отговори на апела на история “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

„ Зеленият пакт е невиждан, станахме пионери в цифровизацията и имаме принадлежности за основаване на нови работни места през днешния ден и във бъдеще. Положихме основите на здравен съюз, станахме по-независими в бранша на енергетиката, включително суровините “, означи Фон дер Лайен.

Бъдещето на европейската промишленост

Европейската промишленост ще бъде подкрепяна от самото начало на прехода към зелена стопанска система. Стратегията на Европейски Съюз преглежда потребностите и тънкостите на бранша и би трябвало да бъде изпълнена за задачите на конкурентноспособността, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

„ Амбицията ни е ясна. Бъдещето на чистите технологии би трябвало да бъде основано в Европа – това е нашата цел “, акцентира Фон дер Лайен.

" Нелоялните търговски практики на Китай попречиха на редица предприятия. Ето за какво справедливостта в международната стопанска система е толкоз значима – тя визира живота и бита на хората. Държавните дотации на Китай изкривяват пазара в бранша на електрическите транспортни средства. Европейски Съюз стартира следствие на идващите от Китай електрически транспортни средства “, разгласи тя, като добави:

„ Трябва да се оправим с тези нелоялни практики. Нека понижим риска, а не да прекъснем връзките с Китай. “

Селското стопанство

Фон дер Лайен е уверена, че селското стопанство и опазването на природата могат да вървят ръка за ръка.

„ Изправени сме пред тежки стопански усложнения. Недостиг на работна ръка, инфлация и активността на предприятията, която би трябвало да бъде улеснена “, сподели тя.

„ Благодарение на „ NextGeneration-EU “, сме покрай реализиране на цялостна претовареност. Недостигът на работна ръка визира освен Европейски Съюз, само че всички огромни стопански системи. През летния сезон заведенията не работят на цялостен потенциал, лечебните заведения имат усложнения. Няма задоволително детски заведения “, напомни ръководителят на Европейска комисия.


Според нея това е една от най-съществените спънки пред европейците, тъй като бави просперитета на Европейски Съюз. „ Трябва да отговорим на най-радикалните промени в региона на технологията. Заедно би трябвало да се оправим с проблемите пред пазара на труда, в това число ИИ. Ще свикаме нова среща на обществените сътрудници следващата година при председателството на Белгия и ще изградим бъдещето на Европа “, добави тя.


Фон дер Лайен съобщи, че „ Не сме не запомнили опита на Путин да употребява газа като оръжие, което прекъсна снабдяването и енергийна рецесия. Успяхме да преживеем зимата, тъй като останахме единни и инвестирахме във възобновима сила. Свалихме цените и осигурихме доставките от други възможности източници. Цената на газа падна от 300 до 35 евро “.

Тя настоя дребните предприятия в европейската стопанска система да бъдат подкрепени, тъй че да порастват. В този смисъл Европейска комисия ще назначи директен отговорник за дребните и междинните предприятия.

Платформата „ Step “

„ Чрез тази платформа можем да влагаме във всичко, а предприятията ни се нуждаят от това. Призовавам ви да подкрепите бюджета “, сподели Фон дер Лайен пред евродепутатите.

„ От Австралия до Япония и Съединени американски щати получихме поддръжка за тактиката за понижаване на риска, без да прекъсваме връзките, що се отнася до сериозните първични материали и веригите на доставки “, акцентира тя.

Председателят на Европейска комисия означи подписаните съглашения с Чили, Кения, Нова Зеландия за свободна търговия, които ще бъдат от изключителна изгода за блока.

Цифровизацията

„ В интернет има липса на доверие и даже нарушение на главните права на хората. В реакция на това Европейски Съюз се трансформира в иноватор за отбрана на правата на жителите в цифровата сфера и огромните компании. Постигнахме историческо достижение в тази област и би трябвало да се гордеем “, сподели Фон дер Лайен.

„ Що се отнася до ИИ, ние би трябвало да бъдем отпред на нова международна рамка. Акцентите са защитни ограничения, ръководство и нововъведения. Нашата работа е да подсигуряваме, че ИИ се развива по виновен, транспарантен и насочен към индивида метод. Първият обстоен закон за ИИ беше новаторско дело. Нашият закон е пример, само че в този момент би трябвало да подсигуряваме използването на разпоредбите “, добави тя.

„ Три от най-мощните суперкомпютри в света се намират в Европа. Ето за какво предлагам в региона на ИИ да предоставим на започващи предприятия тези суперкомпютри. Нуждаем се от открит разговор, сигурност и доверие, сигурност и отговорно потребление на изкуствения разсъдък. Нямаме време за губене “, безапелационна е Фон дер Лайен.

Европа ще бъде подготвена да помогне постоянно в тези страни и района Сахел, по думите й. Тя означи, че Русия употребява неустойчивостта в района, с цел да внася спомагателна дестабилизация в Европа, като добави, че Европейски Съюз ще работи за съдействие с Африканския съюз и нов метод на идната среща на върха.

„ Виждаме опити за създаване на нови блокове за въздействие “, сподели Фон дер Лайен. Тя означи, че Европейски Съюз ще работи с нови и остарели сътрудници за задълбочаване на връзките, само че и водачество посредством „ Global Gateway “.

„ Този стопански кулоар от Индия до Европа ще форсира търговията с 40%, като включва високоскоростен кабел за данни, тръбопроводи и други Проектът дава забележителен принос за вложенията в просперитета и сигурността на Европа “, посочи тя.

Миграцията

Благодаря на България и Румъния за положителните практики в региона на убежището

" Двете страни са част от Шенгенското пространство. Нека допуснем България и Румъния в Шенген без да се бавим повече ", настоя тя пред евродепутатите в Страсбург.

„ Управлението на миграцията изисква самообладание и дълготрайни старания, само че на първо място единение сред нас. С пакта за миграцията ние постигнахме ново равновесие сред отбраната на границите и отбраната на хората. Баланс сред сигурността и хумаността “, акцентира Фон дер Лайен.

Реагирахме на хибридната офанзива на Беларус. Работихме със Западните Балкани, подписахме партньорство с Тунис от енергетиката до сигурността и ще продължим самодейността с други страни. /БГНЕС

Подкрепата за Украйна и бъдещето на Европейски Съюз

Ще разтеглим периода на закрилата на украинските бежанци на територията на Европейски Съюз. Само тази година отпуснахме 12 милиарда евро за лечебни заведения, учебни заведения и други

Предлагаме в допълнение 15 милиарда евро за идващите 4 години. Така ще помогнем за възобновяване на Украйна.

„ Бъдещето на Украйна, Западните Балкани и Молдова е в нашия съюз “, съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен е уверена, че бъдещето на съюза е в сегашните и бъдещите държави-членки. „ Върховенството на закона, правораздаването, свободната публицистика са наш стратегически приоритет “, сподели тя. „ Трябва да подсигуряваме свободата и равенството на всички – това е нашия общ интерес “.

Председателят на Европейска комисия съобщи, че поддържа изцяло концепциите за промени на блока, в това число с нов контракт, в случай че такава стъпка се постанова. Тя акцентира, че би трябвало да се намерения по какъв начин ще наподобяват институциите и бюджета на блока с оглед бъдещето разширение.

Всички тези въпроси ще бъдат прегледани по време на белгийското председателство на Европейски Съюз.

„ Завършването на построяването на нашия съюз е главния поръчител за мир и разцвет. Днес е мястото и момента, в който се написа историята. От това зависи бъдещето на нашия континент. Хората желаят съюз, който ги закриля като сътрудник и съдружник и ние ще се вслушаме в тях. Ако нещо е в полза на европейците, то е в полза на Европа.

„ Сега е моментът Европа да отговори на апела на историята. Да живее Европа “, сподели Фон дер Лайен в умозаключение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР