Нека да видим какво скриха зад римейка „Ромео и Жулиета”,

...
Нека да видим какво скриха зад римейка „Ромео и Жулиета”,
Коментари Харесай

Григор Лилов: Истината за убийството в Нови Искър

Нека да забележим какво скриха зад римейка „ Ромео и Жулиета”, само че не по Шекспир.
Неговото начало беше сложено от вътрешния министър Валентин Радев на 2 януари вечерта.
Той – най-висшият представител на нацията и властта по сигурността на страната на 2 януари вечерта разгласи, че са открити петима мъртъвци в някаква къща в гр. Нови Искър. Ала както можело да има, по този начин можело и да няма закононарушение. Когато е правил това изказване, няма по какъв начин да не му е било му е докладвано, че се търкалят пет натрупа – всичките с огнестрелни рани.

Същата вечер в Нови Искър изненадващо и извънредно цъфна основният прокурор на републиката Сотир Цацаров. Той хем полуопроверга, хем добави министъра, смразявайки популацията с вестта освен за мъртви, само че и за убити с по един изстрел хора.

Практически светкавичното обявяване на случая обществено и по този метод – с две лица от самите върхове на страната още тогава подсказа, че убийството е плод на наранени големи ползи.
Логично беше и ходът на възможното му откриване също да се трансформира в плод на такива ползи. Това и стана. За край ползите продиктуваха на следствието и прокуратурата да напишат и узаконят неблаговиден римейк за шавлива Жулиета от гр. Нови Искър и патогенен Ромео, живял в с. Луково.

В моя роман за „ не-римейка” обръщам внимание на тези „ детайли”, които в шумотевицата от хиляди медийни изявления, стотици изявления на „ експерти” и десетки изказвания на публични лица останаха или незнайни изобщо, или небрежно бяха смачкани в хора на осведомителната какафония и парадоксите й. (подозирам, че тя беше основана съзнателно, включително и от самите „ органи” на сигурността).
Освен това не позволявам да е меродавна каквато и да е информация за случилото се, оповестена от медиите, които развихриха до край фантазията си (и операцията на аудиторията). Не се поверявам и на формалната информация.

Но одобрявам, че даже и в лъжите има елементи от истината.
Защото не е допустимо да се манипулират напълно и до дъно десетки, даже стотици хора – служители на реда, следователи, прокурори, поемни лица, очевидци, съседи, публицисти и редактори, патоанатоми, експерти от мобилния оператор, компютърни и ДНК-експерти, оператори на мрежата от улични камери и други, документи, рапорти, протоколи, доклади и прочие документи.

Още едно наложително конкретизиране – участвалите по един или различен метод в нещастието лица или засегнатите от нея като цяло са изплашени.

Когато въпросите към тях станат задоволително съответни, множеството стартират да се държат гузно, да бягат встрани от тях, да стават нервни, а някои от тях несъзнателно, като при тик, да се озъртат встрани.
Разбира се, че имах догадка, когато задавах такива съответни въпроси. Ще отбележа и следното: с цел да зададеш верните въпроси за случилото се, би трябвало авансово да знаеш най-малко част от правилните отговори. Освен това се колебая, че има мощ, която да отвори обществено устата на хората. Освен една – онази, която накара някои от тях да приказват пред медиите с тъкмо избрани внушения за публиката.

Въпросите, на които би трябвало да се отговори в едно следствие – престъпно или журналистическо, са КАКВО, КОГА, КЪДЕ, КАК, КОЙ, ЗАЩО?

КАКВО И КОГА?

Официалната версия лъсва като съшита с бели конци още на първите два въпроса – „ какво” и „ кога” и пропуква отговорите й и на останалите въпроси.

На този феномен „ кога” и „ какво”никой до момента не обърна внимание. В последвалия потоп от информация и неистини той беше удавен и заглъхнал, съгласно мен преднамерено. Пропукването при него се получи, тъй като още нямаше избистрена в детайлите идея по какъв начин да бъде показано на обществеността случилото се в Нови Искър. Нямаше и по какъв начин да бъде изличено към този момент обявеното от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи и медиите.

Според него на 2 януари братът на Неделчо Юнаков се обръща към полицията. Защо се обръща?
Защото от 29 декември никой от членовете на семейство Юнакови не дава отговор на телефонните позвънявания.

Това гласи първото публично известие на Министерство на вътрешните работи за случилото се. То беше отразено от всички медии у нас. Понеже сте го не запомнили, заляти от масата информация след това, го подсещам още веднъж.
Нямаше по какъв начин да се изличи обявеното при масовостта на разпространяването му по всички малките екрани, уеб сайтове и вестници. Иначе управляващите неотложно щяха да го създадат часове след този пропуск. Но закъсняха. Затова разчитаха, че плануваният да се изсипе информативен потоп ще го удави и неглижира в съзнанието на хората. Познаха!

Обърнете внимание на датата - от 29 декември Юнакови не дават отговор!

Възможностите са няколко.
Първата – датата е истина! В първото си известие Министерство на вътрешните работи не е излъгало. И посоченият като брат не лъже.

СЛЕДОВАТЕЛНО СЕМЕЙСТВОТО ЛИПСВА, ТАКА ДА съдебна експертиза КАЖЕ, ОТ 29 ДЕКЕМВРИ!
В подобен случай Министерство на вътрешните работи, следствието, прокуратурата лъжат, че казусът Юнакови се заплита на 31 декември – първо в ранната по здрач с Кети Кюхова, след това с останалите в минутите преди среднощ.
Логика в тази неистина няма. Освен в случай че тя не цели да прикрие нещо.

Какво?

Например това, че Юнакови са убити още в оня ден – на 29 декември. Или в случай че не на тази дата - на идващите, само че не в указаното публично време – на 31-и късно вечерта. Или даже в новата година. Цели да прикрие, че се е случило нещо друго през тези дни, а не едно просто ликвидиране.
Но за какво ще го крият? Изглежда безсмислено!
Заради вторият вид на хипотезата - били са отвлечени в личната им къща. Или са отвлечени от друго място и един-два дни да вземем за пример разпитвани. Възможно е да са ги върнали назад в дома им – в огромната стрелба към посрещането на Новата година, с цел да ги застигат патроните.

Тогава случилото се, започващо от датата 29 декември, когато са спрели да отговорят, би трябвало да се укрие, тъй като неизбежно поражда идващия логически въпрос: без искане за откуп отвличането няма никакъв смисъл. Защо тогава е осъществено?

И за какво самичък човек? Не му по силите да отвлече 6 лица. Необходима е група, и то огромна. Необходима е проведена престъпност, нужна е мафия! И претекст за дейностите й. Това похищение има смисъл обаче, в случай че е било поради търсене, изцеждане на информация от Юнакови – за „ да пропеят”.
Въпросът „ да пропеят за какво” е това, което тревожи управляващите и по тази причина те се пробват да скрият фактически станалото с цената на всичко.

В тази връзка ще отбележа, че в първите известия за драмата се уточни, че по телата на жертвите има следи от принуждение. „ Насилие” значи изтезания. Да пренебрегнем известията на медиите – те са манипулирани от една страна, от друга – самите медии манипулират популацията.
Обаче актовете от аутопсията не са манипулирани. Ще отбележа още един „ детайл”, прикрит от обществото – „ следи от насилие” са и патроните, уцелили ставите на жертвите. Специалистите знаят, че подобен подход” е измежду най-ефективните начини за „ разприказване”.

Сега да разгледаме възраженията против тази теза.
Например опцията, че роднината лъже. Но липсва претекст за какво да го прави. И в случай че лъже, за какво ще сочи дата 29 декември, а не да вземем за пример 28-и, 30-и, 31-и или даже 1-и януари?!

Съществува и още една мистерия в случилото се.
Ако брат ви, сестра ви, родителите ви не дават отговор на позвъняванията, какво ще извършите?
Звъните неведнъж и на идващия ден – на 30 декември. На третия следващ ден – 31 декември, когато отново не ви отговорят, паниката ви сграбчва и отивате на крайници при тях, в къщата. В най-най-краен случай отивате чак на четвъртия ден – на 1-ви януари. Влизате и откривате труповете. Или не може да влезете – заключено е, царува мъртва тишина, кучето не лае или го виждате мъртво и тичате в Министерство на вътрешните работи. Напомням, че „ този брат” живее в София, на крачка от Нови Искър.

Да, но описаното не става на 30 декември, не става и на 31 декември, не се случва и на 1 януари. А чак на 2-ри януари следобяд, в 16:20 часа – в края на четвъртото денонощие от изгубването, в случай че се доверим на заведения тогава публично в Министерство на вътрешните работи сигнал на роднината.

Тогава допустимо ли е да лъже посочения като родственик на Юнаков? И за какво го прави?
И в случай че той не лъже, респективно за какво лъжат Министерство на вътрешните работи, следствието и прокуратурата, внезапно забравяйки, че е получен подобен сигнал, в който е посочена дата на изгубване на фамилията „ 29 декември”?

Живи ли?

Между прочее, по външни, само че официални белези фамилията в тези дни – най-малко от 29 до 30 декември си е живо и крепко.

На 29 декември Кети Кюхова споделя две изявления в профила си във Facebook – в 14:37 и 14:47 ч. Получава доста лайкове и мнения. На 30 декември споделя още една обява за вкусна домашна торта – в 23:38 ч. Под нея обаче е безмълвие - всички мнения, лайкове и публикувания под нея са от 2 януари нататък!

Сайтът poleznite.com, от който е взет този споделен пост, при инспекцията, която направих, се оказа с изтекла регистрация на 29 септември и неактивен. Да, неактивен, но у нас, в България си е повече от деен посредством superhosting.bg.

Опровержение на хипотезата за отвличането е и профилът на Боби Иванов в обществената мрежа – „ Боби Нанси”, основан на 30 декември. Има-няма преди две седмици. В него има единствено два поста – фотоси с Нанси, едната от които е поместена в 16:06 ч. на 30 декември, а втората – в 19:12 ч.
Затова от първи взор датата 29 декември за изгубването на Юнакови е парадоксална – стана ясно за какво.

Но на втори проект, при разчепкване на детайлите стартира да наподобява много разумна!
Защото в началото постът на Кети Кюхова за вкусната торта беше с дата 31 декември! Но след това „ някой” е решил, че 22 минути преди среднощ и при версия за убийството й в по-ранен час съшитата с бели конци картина ще лъсне недвусмислено. Конструкцията й ще се срути. Трудно е за поверие, че безусловно минути преди Новата година Кети ще пуска в обществената мрежа предписания за торти.

Такъв пост мъчно ще се препише и на Росен Ангелов – няма претекст да го прави, щом оставя труповете в къщата в тази нощ, от която се води и постът. Няма и по какъв начин да влезе от нейно име във „ Фейсбук”, като вземе паролата от жертвата си, откакто съгласно проверяващите дамата към този момент би трябвало да е мъртва.

Затова датата му беше изменена – от 31 на 30 декември. За страдание няма метод по какъв начин да установя кой е имал достъп в ранната нощ/сутрин на 1 против 2 януари до профила на към този момент мъртвата жена. Но по този начин фактът за „ спокойното битие” на фамилията в тези дни до новогодишната вечер се трансформира в доказателство – но за операция поради изгубването им.

А ето ви и втори подробност.
Профилът „ Боби Нанси” за нула време – до идната директно гибел на създателя му се е сдобил стремително с 54 другари. Т.е. те са били поканени за другари или пък сами са кандидатствали и признати за другари от него.

Да, но обаче пък всички прочитания, емитикони и мнения в този профил са от 2 януари нататък – след гибелта на Боби Иванов (както се случва и с последния пост на Кети). Т.е. никой от признатите за другари не е чукнал даже едно „ харесва” под поместените две фотоси, не е споделил думичка за тях. Нелогично.

Та по тази причина този профил и последният, редактиран по дата пост на Кети Кюхова ми наподобяват изкуствени, преднамерено основани, с цел да се илюстрират като живи от една страна дамата, от друга – спокойствието на фамилията на 30 декември.

Ще отбележа, че другояче Боби си има естествен профил – „ Боби Схемата”, в който и посредством логото, и с картинки на доста сърца от дълго време е илюстрирал възприятията си към Нанси –„ Обичам те, Нанси!”. И в който приятелите му са близо 5 000 бр. И в който последният запис, с който честити Коледа на всички, е от сутринта на 25 декември.

И след това – нищо! Не честити Новата година! Мълчание!
Мълчания след датата 29 декември има и в профилите и на другите разстреляни лица.

Между неистина и реалност

Затова евентуално братът не лъже за датата на безпокойството си.
Ако лъжеше, ще се наложи да приемем, че е нямало позвънявания към Юнакови.
Би трябвало братята да са скарани на живот и гибел – по този начин, че едното семейство изрично да отхвърля да контактува с другото – от години. Да, но тогава нямаше да се породи паника в този посочен от Министерство на вътрешните работи брат и той да подаде съответният сигнал в полицията. А точно това се твърди публично!

Някой ще възкликне – голи конспирации!
Ще опонира - та нали Георги Юнаков е извикан от дежурството си в психиатричната клиника „ Св. Иван Рилски” на 31 декември вечерта.

Независимо от споделеното от негови сътрудници, които показаха обстановката по този начин, че като че ли са подслушвали телефонните му диалози, не им имам вяра!

Името на Георги изобщо не попада като санитар или какъвто и да е в екипа на тази лудница! Според инспекцията, която направих в Национален осигурителен институт, не е бил на трудов контракт там! Затова на казаното от различен санитар нямам капка доверие – при приход, еднакъв на минималната работна заплата си прекомерно подвластен от събитията и от външен напън.

Освен това Георги едва ли е можел да напусне свободно работното си място. На Коледа, Нова година и други празници по графика на болничното заведение през нощта дежурят единствено по един лекар, една сестра и един санитар. Преди да си тръгне, би трябвало наложително да уговори някой да го смени!

Ето и второто несъгласие против хипотезата за похищение на фамилията: та нали Боби Иванов на 31 декември е отказал празнуването с другари и е отишъл при гаджето си. За мен с това приучване на Боби Схемата някой е желал да затвори всички евентуални уста, в случай че вероятно са научили нещо не за разправяне. Какво „ нещо” – към този момент незнайно!
Възможно е да е станало по този начин – под напън от приятелката му Нанси Иванова, застрашена със гибел от мафиотите. Задавам си обаче и различен въпрос: по какъв начин никой се замисли за какво точно в деня – късния следобяд против Нова година внезапно родителите й отказали да я пуснат на купона. Излиза, че разновидности за празнуване до този миг изобщо не са били обсъждани от Юнакови! Звучи ми необикновено.

*** При толкоз несъгласия е годно правилото за „ бръснача на Окам”: от голям брой теории и догадки за пояснение, които наподобяват или ги вършат да са правдоподобни, за предпочитане е най-простата, която изяснява случилото се. ***

А коя е тя! - Министерство на вътрешните работи да ни е подвело и излъгало!
Сигналът за къщата на Юнакови да не е подаден от никакъв брат!
Може да вземем за пример да е пристигнал от към този момент обезпокоените съседи на 2 януари следобяд, които и тогава не са могли да честитят на комшиите си Нова година и/или са видели мъртвото куче в двора.
Но отново поражда още веднъж въпросът за какво лъжат Министерство на вътрешните работи и следствието посредством „ брата” кой в реалност е подал сигнала, по кое време и какво желаят да скрият с това?
Обаче и устата на съседите се затварят като с катанец за случилото се в дните сред 29 декември и 2 януари. Може би греша, само че в очите на някои от забърканите в тази ситуация се чете автентичен боязън, когато въпросите станат целенасочени и напълно съответни.
Твърдят, че нищо не са знаели, нищо не са чули, нищо не са видели. Търсили Юнакови на 1 януари да им честитят (по телефоните), но никой не дал отговор. Не заподозрели нищо – не ревизирали къщата и не алармирали Министерство на вътрешните работи. Иначе драговолно споделят какъв брой положителни съседи са били. Но до такава степен.
Ако им се доверим, не са били и те!

ОТВЛИЧАНЕТО

Съществуват и други загадки.
Ето ви да вземем за пример една от тях.
Екип на Второ районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в София идва в злокобната къща по сигнала за хора, неотговарящи на телефоните си, с цел да ревизира обстановката.

А за какво се подвига екип чак от София? За такова дребно нещо?
Та нали в Нови Искър си има сектор на Министерство на вътрешните работи, на ул. „ Искърско дефиле” № 261. Към него съществува и оперативна дежурна част. Защо нейните служители на реда не са отишли до къщата. Тя е единствено на километър от тях, по съвсем права до съответната пресечка улица. Но се пращат такива от София - с по-висок сан и отговорности?!

Единственото смислено пояснение, че когато властта желае да крие нещо, тя се доверява на тествани чиновници и по тази причина не подрежда инспекцията на някакви си провинциалисти, на които не им е виждала даже и очите!

Най-сетне се оказа, че локалните служители на реда са измежду последните, научили за случилото се. В хода на следствието изобщо не ги забелязали – никой не ги е разпитвал за престъпния контингент в региона, за данни за Юнакови и съседите им и така нататък

И още една мистерия...
Всички къщи в близост са с кучета. Не са някакви домашни помияри, а подготвени да сръфат без съмнение всеки чужд. Като да вземем за пример озъбения колосален Оскар на съседката Цветана Димитрова.
Би трябвало гневно да облаят Росен Ангелов, в случай че е влизал в къщата на Юнакови. И когато е излизал. Все отново за тях той е изцяло чужд. Както и всеки различен чужд, минаващ по дребната кална улица.
Но никой нищо не е чул. За недочутите изстрели има пояснение – пукотевицата във връзка Новата година или заглушител на оръжието. А за гневния кучешки лай и навика на всички да скачат и поглеждат, пък и да излизат на открито, щом го чуят (районът бъка от крадци!) какво пояснение ще се даде?!

И следващата мистерия!

Труповете са вътре в къщата, няма по какъв начин да се помиришат.
Но в двора на Юнакови също има мъртвец – на немската овчарка Неро(н). (бел. – и този мъртвец е местен) Приятели и съседи си противоречаха за името й и по тази причина го изписвам по този начин.
Би трябвало съседските кучета да се скъсат от лай от среднощ на 31 декември против първи януари, да лаят целия 1 януари и да вият чак до идването на полицията на 2 януари следобяд. Няма по какъв начин да не са надушили натрупа на своя другар!
Да, но не! Не са лаели! Поне по този начин настояват съседите.

Тогава остава единствената опция!
Тя е Юнакови да са изведени на открито на 29 декември и върнати в къщата, „ когато му е пристигнало времето” съгласно крилатия царски израз, с цел да открият телата им надлежно в нея.

Допустимо е това да е станало на 31 декември – датата, оповестена за гибелта им. Минути преди среднощ, когато пукотевицата от фойерверки гърми и хората не се безпокоят и тревожат, че нещо става на открито, с цел да надничат особено по непознатите дворове и на улиците на открито.

Обаче ще отбележа, че на Нова година и в двете прилежащи къщи са чествали хора. И в среднощ са пускани фойерверки от дворовете, включително и на улицата „ Лозянски дол”, където е домът на Юнакови.
Представете си обстановката – килърът Росен Ангелов би трябвало да се е преобразил в фантом, с цел да не го забележи никой. В сходна конюнктура възможна интервенция за вкарване на убитите отвлечени в къщата е била сложна и доста рискова за реализиране.
Затова отхвърлих разновидността.

За мен най-вероятно е да са ги върнали директно преди откриването на труповете на 2 януари, в нощта против датата или по-късно, когато доста от съседите към този момент са се били изнесли от вилите си в жилищата си в София и в близост е било пустота. (улицата е във вилния регион „ Изгрев” на града). Т.е. нямало е кой да види някакви коли и мотаещи се хора около дома на Юнакови. Ще отбележа, че методът и входът към къщата е улеснен и от двете срещуположни страни на двора – както от „ Лозянски дол” № 5, по този начин и от „ Вяра” № 17. Парцелът се простира сред двете улици и на него има не една, а три постройки. Телевизиите обаче икономисаха това събитие, като демонстрираха единствено едната къща, само че не и останалото в парцела.

За сходен вид – 2 януари, подсказва и сигналът от обезпокоените родственици (според Министерство на вътрешните работи интерпретацията), пристигнал с толкоз доста дни забавяне.

Такова връщане на труповете в къщата изяснява разумно още един „ феномен” на следствието – за какво килърът е „ благ кръвта” от подовете, с цел да „ заличи следите”? Господи, какви и чии следи заличаваш с това миене, когато си оставил като следи маса трупове?!

Но в случай че небрежно вкарваш към този момент авансово умъртвени хора, трупове в къщата, няма по какъв начин да разплискаш банки непозната кръв по пода, с цел да имитираш убийствата точно в дома, на това място. Няма рана без кръв. Експертизата елементарно ще потвърди, че по засъхналите петна кръвта е непозната, което несъмнено ще прати по дяволите цялата публична версия.

Но пък е просто за осъществяване и най-важното – бързо, да имитираш като подмяна на изчезналите локви кръв алогичното „ разчистване на следи” от килъра. За задачата стигат една кофа вода и един натопен в нея оцапан с кръв парцал, омазан авансово в раните на някой от убитите.
За мен най-вероятното е да са отвлечени отвън къщата им – да вземем за пример от паркинга на някой МОЛ и върнати назад в подобаващия миг, с цел да бъдат открити труповете.

Факти за такава догадка?

Освен логиката, която подрежда в ясна картина необясними другояче обстоятелства, съществуват и директни доказателства.

Какви?

Първото е счупеното стъкло до шофьорското място на джипа „ БМВ”. То може да подсказва за опозиция при отвличането на фамилията, при опита за влизане в нея и за битка вътре в колата. Възможно е даже да е карала Кети, да се е случил фал и по тази причина в този момент да се твърди, че е умряла по-рано.

Вторият, надалеч по-голям, значителен и на практика аргументиран факт е трупът на Кети в кладенеца. Отбелязвам, че той е на към 2.5 км по права линия от вкъщи й – по кръстосан терен и на към 3.2 км по черните пътища.

Смехотворна е версията по какъв начин е излязла да разхожда кучето и някъде по пътя на разходката я причакал килърът Росен Ангелов. Твърди се, че е употребил джипа БМВ на фамилията, с цел да откара тялото й до кладенаца.

Какво излиза съгласно ювелирните пояснения на управляващите?

Убива я някъде наоколо до къщата, след това влиза в двора. А какво стана с кучето Неро(н) – то за какво не лае, нали в оня миг по формалната версия е било живо? Никой не му обръща внимание, разрушава стъклото на заключената кола – алармата свири и отново никой не му обръща внимание, обезврежда алармата, изкарва автомобилът на открито, товари натрупа и го откарва. И зарязва колата, без да й тегли съчка кибрит, с цел да заличи следите, въпреки че другояче с такава цел е измил подовете в къщата.
Без версията за превоз пък излиза, че трупът е носен на тил километри! И след това, в същата нощ килърът би трябвало да е минал доста километри пешком, с цел да отиде напълно рано сутринта при работодателя си!

Още по-нелепо беше обяснението по какъв начин кучето се е върнало единствено след убийството на Кети – живо в къщата.
Който твърди, че немска овчарка няма да отбрани стопанина си, даже с цената на живота си, нищо не знае за тази порода! Който твърди, че едно куче, изгубило стопанката си, ще се върне в дома, без да лае и скимти, без да дърпа за облеклата Юнакови на открито, с цел да ги заведе на лобното място на Кети, още веднъж нищо не знае за кучетата.

Тезата, че килърът Росен Ангелов не е прострелял кучето край Кети, а го оставил да се върне в къщата, с цел да го убие там, са унизителни за интелигентността на българина, колкото и да е елементарен и доверчив някой човек.

Унизителна за интелигентността е и тезата на следователи и прокурори, че трупът е открит в кладенеца от полицията, тъй като следовите кучета надушили дирята от къщата до него.
Това е неповторимо нагла неистина! Няма по какъв начин да надушат по следата й мъртвата жена, в случай че тялото е транспортирано с кола! Няма и какво да надушат, даже следата на колата, тъй като са минали 48 часа от евентуалното време на закононарушението.

Но по какъв начин да дадеш смислено пояснение за пропуските и недогледаното в мафиотския сюжет?
Затова първичната версия на следствието и прокуратурата се смени в хода на моето следствие (бел. не е допустимо да се ровиш в такова ликвидиране, без съответните органи да не те слагат под наблюдаване като рисков журналист).

На огромния брифинг за „ истината” проверяващите се пробваха да поправят голямото си скодумие за нощни разходки с кучета. Коригираха се, че първо била убита Кети, и то в къщата, след това останалите. Дори ги изброиха по реда на сбогуването им с белия свят!

И сътвориха нов гаф!

Не съществува механизъм за аутопсия, която да покаже и потвърди след два изтекли към този момент дни разлики от по-няколко минути, камо ли секунди в поредност от убийства (иначе още неубитите щяха да съумеят да алармират за ставащото по джиесемите си).

Няма метод по какъв начин да се потвърди ситуацията, последователността на убийствата, реакциите и така нататък по проектили и други белези, тъй като се твърди от същото Министерство на вътрешните работи, разследване и прокуратура (а има и неоспорими обстоятелства за това, които събрах), че телата са били разместени и носени по другите стаи!
Всъщност точно по тази причина труповете са импортирани и сложени в разнообразни стаи! Ако труповете бяха в едно помещение, по разположението им и някои несъответствия – изстрели, проектили, метод на рухване на тялото, охлузвания при паденото, места на разплискване на кръвта щеше да лъсне фалша „ разстрел в къщата”.

Най-сетне е необичайно по какъв начин по този начин минути преди настъпването на Новата година родата се е разпръснала в разнообразни стаи вместо да бъдат дружно и да си пожелаят „ Да ни е честита!”.
Още по-странно наподобява, в случай че нещо ги е тревожило, както се твърди от медиите. Вместо да го разискват взаимно всеки да си е вдигнал края, както се споделя „ кой-накъде е” и си е отишъл по стаите.

Аз не съм подобен глупак, с цел да им допускам! А вие?

По този мотив ще загатна една дребен подробност от следствието ми от десетките, които не включвам в този роман. Празната, гола маса в дома на фамилията в новогодишната нощ потресе всички.
Една следствена загадка от огледа на къщата на Юнакови: освен масата е празна. Нямало е и нищо готвено или приготвено за новогодишната нощ.

Как е допустимо?

Ами допустимо е, в случай че изобщо не е имало мотив за празнична софра. Ако са били отвлечени още на 29 декември, за което загатва първото известие на Министерство на вътрешните работи, то естествено и разумно е масата да е била празна и да не е готвено нищо.

Труповете в помещението са сложени там в допълнение.
Това е надалеч по-просто и ясно пояснение от комплицираното, усукано, че са били обезпокоени от „ нещо си”, че поради „ нещото” не запомнили да честват...
Защото готвеното и приготвянето на трапезата стартират от сутринта, а „ нещото” се появило съгласно формалните лица на следствието и прокуратурата, както и медиите чак вечерта!

Кладенеца

Много, може би най-съществено събитие за мен е, че тялото на Кети е открито в кладенеца облечено като излизане на открито!
Нима Росен Ангелов го е преоблякъл вътре в къщата, преди да я понесе на открито?!
Тези ни взеха напълно за малоумни!

Затова казусът, който замаскирват с нелепи внушения Министерство на вътрешните работи, следствието, прокуратурата, си остава.
Този проблем е за какво трупът на Кети е в бунар, а не в дома й? И за какво трупът на кучето е в двора на дома й, а не на лобното й място или някъде по пътя към него?

Хипотезата за похищение от някой МОЛ изцяло и приемливо го изяснява.
Трупът на кучето е в двора, тъй като нито е разхождано, нито се е прибирало единствено в къщата след убийството на Кети. То е убито – евентуално с оръжие със заглушител, когато са внасяни труповете в дома, с цел да не пречи и да не лае като разпрано. Апропо, аутопсия на Неро(н) няма! Не е осъществявана, въпреки че тя също е наложителна!

Какъв непонятен пропуск!!!

Аутопсията е нужна, с цел да се види с какъв патрон и надлежно оръжие е убито животното. Обзалагам се на 200%, познавайки родните „ спецове-ювелири” на следствията, че в случай че тя се направи, оръжието, с което е убито кучето, няма да се окаже онази „ Берета”, „ намерена” в ръката на нарушителя Росен Ангелов.

На другият въпрос от казуса – за какво тялото на Кети не е захвърлено където и да е, а точно в бунар, също има пояснение.

Престоят на мраз и във вода и следствията от това – да вземем за пример по този начин нар. получаваща се мацерация поради водата маскират белезите от някои осъществени насилия върху него, още до момента в който е било живо. Да кажем такива като изгаряния. И в случай че някакви евентуални родини желаят да го видят, да разпознаят натрупа (задължително условие съгласно правилници и разпоредби) да няма по какъв начин да виждат това.
Но най-същественото, натежало на везните за такова необичайно решение е, че то основава големи компликации при определянето тутакси на гибелта.

Накратко – Кети е убита или умряла доста по-рано от другите. Например още при отвличането или при изтезанията сърцето не й е издържало. Ще отбележа, че то доста уместно за случая е раздрано от изстрел. Трябвало е да се скрие времето на гибелта.

За да се маскира, Кети – мъртво-полужива (вторият е по-добрият вариант) е хвърлена във водата в кладенеца и на студено. Задействали са се фактори, които забавят появяването на посмъртните признаци и оптимално затруднят патоанатомите, които да дефинират точното време на гибелта.

Иначе не дай си боже да излезе, че това е станало да вземем за пример на 30 декември или даже на 29-ти!
Та поради тези „ съображения” е наложеното отклоняване от сюжета и последвалата небивалица на управляващите за някакви вечерни разходки, при която кучето се върнало единствено. И втората им небивалица, която размени тази с провалилата се разходка – по какъв начин добре облечената за минусови температури жена си е стояла и шетала по този начин в затоплената къща, до момента в който я срещнат изстрелите.

Дори от този незадълбочен разбор се вижда, че следствието на Министерство на вътрешните работи, следствието и прокуратурата не могат, не желаят да дадат и крият отговорите на най-елементарните въпроси – КОГА, КЪДЕ И КАК!
А без тях всевъзможни техни внушения за КОЙ И ЗАЩО остават импровизации, лишени от логичност и смисъл.

БРАТЪТ?

Най-същественият за мен проблем, изникващ от това следствие, е кой алармира Министерство на вътрешните работи?
Ако са били известени от някакъв брат, за какво роднината е реагирал толкоз несъответстващо и късно?! И за какво органите, дето би трябвало ни защищават, лъжат, че драмата е почнала в часовете директно преди Нова година, а не три дни по-рано, както сочи той?
А в случай че не са известени от този „ брат”?

Защо „ брат” го слагам в кавички ли?

Майка му Петранка е единственото дете на Борис и Ценка Щереви.
И той – не „ брата”, а Неделчо Юнаков е само дете от брака й!
Неделчо няма брат!

Дядо му Борис е бил партизанин, спомнят си най-възрастните хора в Сапарева баня. Родата е била уважавана преди време в града. Бабата и дядото са били учители. Щерева е била и изтъкнат откривател – химик. За тези хора с памет за предишното няма никакъв брат!

Брат съществува само в обявеното от Министерство на вътрешните работи. И единствено на още място в осведомителния потоп се загатва от „ първоизточник” за брата.

То е в изявление на 3 януари, само че в действителност преразказ от Българска национална телевизия на казаното от Любомир Дуков (за "героичната " му биография и "подвизи " виж по-нататък), който е бил извънредно непосредствен на убития Неделчо Юнаков. Споделил с репортерите за това, че приятелят му имал брат и сестра, но ей на – не поискал да застане с лице пред камерата, с цел да го каже.

Правилно е постъпил – по този начин не се носи никаква отговорност. И не може да му се лепне обвиняване за възпрепятстване на разкриването на тежко закононарушение и въвеждане в подвеждане. И аз не мога да го обвинявам в това.

Спомените на възрастните обаче са изменчива работа и по тази причина потърсих и други доказателства.

В гражданския указател не открих данни Неделчо Юнаков да е имал брат!

Освен това не открих данни за други наследници – да вземем за пример негов брат или сестра в имотния указател за къщата на ул. „ Фенерка” № 3 в гр. Сапарева баня, която е продадена на Любомир Дуков.

Забележете, че телата на Юнакови – Неделчо и Кети Кюхова и до момента (17.01. по обяд) са си в моргата. Личи си, че може би роднината на Неделчо, за който говореха органите и медиите – братът, не жеале да ги погребе. Явно връзките са не хладни, а напряко арктически. Ако изобщо съществува подобен човек.

А в случай че не съществува, като сочат данните, от които извадих копия?
Кой тогава е алармирал полицията?

Един от съседите твърди, че убийството и труповете са открити от другар на Боби, който тръгнал да го потърси, когато не се свързал с него. Според други съседи по тази и прилежащите улици – от чужд човек, показал се като другар на фамилията. Според чиновници на Министерство на вътрешните работи и следствието, поискали обезпечена анонимност пред мен – също от някакъв другар на фамилията.

Само пропуск ли е, че този другар, другари и така нататък са останали нефиксирани в протокола за оглед?
Случайност ли е, че поемното лице, участвало на първичния оглед, е някогашен служител на реда?
Той ли е разкрилият труповете, чиято персона се пробват да пазят в загадка?
И какъв се пада този човек на починалите, че е показал интерес към тях още на 2 януари, незабавно след Нова година, към къщата им, защо изобщо ги е търсил?...
- Кой в действителност открива труповете в къщата?
- Свидетел, чието име на този стадий към този момент няма да назова от съображения за неговата сигурност.

Най-сетне и „ братът”, и „ роднините” в това ликвидиране бяха „ убити” от основния проверяващ, но това не се разбра от публиката.

Въпросът, който прочетохте, е към шефа на Националното разследване Борислав Сарафов. Датата на въпроса е 7 януари. По това време килърът Росен Ангелов е мъртъв от няколко дни, включително е мъртъв и публично (съобщено е обществено от Министерство на вътрешните работи, разследване и прокуратура) Какво и кой тогава заплашва възможният очевидец – изобретател на труповете? Нали сякаш нямаше интервенция на мафията в тази драма?

Ако не са известени от „ брата”, както притиснат от забърканата каша се пробва да се измъкне с някакъв си призрак Борислав Сарафов, по какъв начин от Министерство на вътрешните работи са разбрали, че нещо се е случило с Юнакови в тяхната къща?

И надлежно са отишли на „ проверка” там? Изпращайки не локалния екип, а подобен от по-далечната София?

Това е допустимо, единствено в случай че най-отговорни фактори в службите и полицията са знаели надалеч по-рано, още преди убийството, че драмата следва да стане – в този град, с това семейство, да се режисира на този адрес и уточни като време точно на Нова година.
Т.е. тези „ фактори” във властта са писали сюжета й и са го поръчали за осъществяване на мафиите!

Отговорът на това мое обвиняване чакам от формалните управляващи. Надали ще го дадат.
Всякакви опити за пояснения като лепкава тиня още повече ще ги всмучат в тинята на нелепите внушения – ремонти на към този момент казаното и оповестеното и още повече ще ги повлече към дъното на тази мафиотска история.

ЗАЩО?

Най-важният въпрос, квинтесенцията на едно следствие е „ защо”, тъй като по пътя му се стига и до „ кой”.
„ Защо” обрисува кръгът от евентуално заинтригуваните лица от това закононарушение. А с цел да се очертае този кръг, би трябвало да се изследва живота на забърканите в драмата.

УБИЕЦА

Министерство на вътрешните работи, следствието и прокуратурата го показаха като Росен Ангелов. Росен Желев Ангелов е 56-годишен, роден на 24 април 1961 година До 2012 година, въпреки и към този момент търсен, се е водил като предприемач посредством едноличен търговец „ Росико – Росен Ангелов”.

Няма да се спирам на жалката му биография, белязана с закононарушения.
Ще се спра на три обстоятелството – един от житие-битието му от последните дни, един от операциите
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР