„Нека да си кажем, че огромната корупция в България също

...
„Нека да си кажем, че огромната корупция в България също
Коментари Харесай

Икономист: Борисов яде 200 грама от всеки килограм кашкавал, който хората си купуват



„ Нека да си кажем, че голямата корупция в България също е източник на инфлация. Като хванеш 60 милиона в чували и ги изсипеш в стопанската система без те да създават безусловно нищо, тези пари незабавно стартират да търсят къде да се наместят. И стартират да се купуват жилища, коли, стартира едно лудо ползване, което в последна сметка подвига цените. Цените не се подвига от потреблението на пенсионерите, на които бяха дадени по 50 лв.. Около милиард и нещо са дадени за нарастването на пенсиите. Най-песимистичната цифра пари, които се крадат и са крадени от ГЕРБ на година е някъде към 5 милиарда лв.. Представете си како се случва, когато вие изсипете един сходен безрезултатен капитал в стопанската система. Бойко Борисов изяде по едни 200 грама от всеки кг кашкавал, който хората си купуват.

За ББР можем да създадем една полемика, която сама по себе си да е час и половина. Аз самият съм писал първия отчет за ББР и тогава тя се наричаше „ Насърчителна банка “. Идеята беше доста година, само че какво я направиха по-късно тази банка-видяхме ужасяващи неща. Стигна се до там, че някои желаеха да я закриват. ББР даде 75 млн. на компания за събиране на заеми. Помните ли какво прожектирахме лятото на стената на Партийния дом? Тогава прожектирахме пет хоризонта. Единият беше правосъдна промяна, а другият стопанска система на знанието. Необходимо е тотална решителна правосъдна промяна. Не може повече да се случват неща като „ Осемте джуджета “, тъй като те демонстрират на всички, че в България не се пази частната благосъстоятелност. В момента в който прокурори и най-различни други мушмороци могат да ти откраднат компанията за броени часове, това демонстрира на всички, които желаят да вършат бизнес в тази страна, че това не е доста окей място.

Е, в случай че на някой му звучи далечно правосъдна промяна и махане на Иван Гешев и че не го визира, за знае, че това непосредствено удря по неговия джоб, тъй като на никого не е предпазена частната благосъстоятелност. В естествените страни богатите забогатяват дружно с народа си. В скапаните страни богатите забогатяват на гърба на народа си. И всички наши старания би трябвало да бъдат ориентирани към това ние да станем естествена страна.

Георги Ганев от Демократична България сподели:

Крадците и корумпаторите харчат пари за едни по-скъпи неща. Докато нещата, които за жалост нарастват, са по-всекидневните артикули и услуги, които употребяват хората. При тази обстановка българската стопанска система въпреки всичко движи. Представете си, в случай че се усъвършенства подпомагането, какво ще стане. ББР ужким съществува поради дребния и междинен бизнес. Може тя да става като проекта „ Юнкер “, където страната поема част от риска и прави привлекателни даването на заем за разнообразни по-малки и междинни предприемачески начинания. Наказателната принуда в България е безусловно опорочена. Защото първо-престъпници не биват осъдени и второ – тъй като почтени предприемачи им се полазва през врата и стартират да се изнудват през наказателната принуда, включая профилираните съдилища и прокуратура. Тези неща би трябвало да бъдат отстранени.

Пламен Данаилов от Има Такъв Народ също изрече своята позиция:

Трябваше да се подкрепят българските учебни заведения и лечебни заведения поради тези високи цени на тока. Важно е да създадем оценка на успеваемостта на ограниченията и тя да бъде диверсифицирана на кои бизнеси е помогнато и по какъв начин тъкмо е помогнато. Дали в действителност е непокътната заетостта, с помощта на ограниченията и продължава ли да се резервира заетостта, с помощта на ограниченията 60 на 40 и 80 на 20. И в случай че е да, то тъкмо в кой сегмент е?! А във връзка с тези директни суми, които се раздаваха, каква успеваемост да измерим, като една от ограниченията едвам през вчерашния ден бяха разплатени част от парите. Тя започва август м. година, беше няколко пъти забавяна.

Тя е за дребни и междинни дружество с оборот над 500 000 лв.. А във връзка с мярката, по която се раздаваха до 10 000 лв. – има хора, които поради тежката администрация и изисквани по какъв начин да се харчат парите, ги е боязън да ги похарчат, тъй като не могат да ги отчетат и към момента се чудят какво да вършат с тях. Мерките явно не дадоха този резултат, който в началото беше заложен. И все пак огромна част от нашата стопанска система съумя да се оправи. Трябва да се огледа напред, с цел да се види какво тъкмо да се направи, по този начин ме нашата стопанска система да има този догонващ и изпреварващ резултат. Намаляването на налозите сигурно ще подкрепи. Трябва да има бистрота при публичните поръчки. Не може една поръчка от 20 млн. лв. да става 260 млн.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР