Нека да припомним, че едно от основните основания за предсрочно

...
Нека да припомним, че едно от основните основания за предсрочно
Коментари Харесай

Йорданова за тежката катастрофа в София: Поредица от откази за прилагане на закона от институции

Нека да напомним, че едно от главните учредения за предварително освобождение на основния прокурор са незаконосъобразни методически инструкции по отношение на транспортните закононарушения. Там има комплициране на понятия и надлежно при тяхното съблюдаване има правосъдни решения, в които се вижда незаконосъобразния метод. Нещо повече - господин Гешев самичък е отменил тези методически инструкции. Именно по тази причина аз смятам, че основният прокурор, който заема тази позиция сега, би трябвало да освободи - не може с тези незаконосъобразни методически инструкции ти да указваш по какъв начин да работят прокурорите и ти да очакваш законосъобразни дейности. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова преди съвещанието на Висш съдебен съвет.

По думите ѝ механизмът за следствие на основния прокурор, законопроект на Министерството на правораздаването, е във финалната си фаза. " На път за тук ревизирах до каква степен върви правно-техническото оформяне на текстовете. По няколко въпроса работната група не стигна до решение. В елементи на законопроекта ще стартират обществени съвещания. Имайте самообладание - до края на седмицата ще видите текстове ", даде обещание правосъдният министър.

Тя разяснява и тежката злополука в София от водач рецидивист, което аргументи гибелта на две млади дами. " Не строгостта на наказването, а своевременното следствие и налагането на наказване в действителност имат своите последствия. В този драматичен случай виждаме поредност от отводи и некадърност за използване на закона от поредност от институции. Ще разгледаме предложенията, част от тях опонират на Европейската спогодба по правата на индивида - точно от позиция на МПС, там би трябвало да се търси друго решение. Главният прокурор е време да заеме позиция. До преди няколко седмици той сподели, че това, което е предложил към Народно събрание, е експертно мнение - в този момент се оказва, че като Народно събрание не ги е разгледала не си е свършила работата. Нека да си обясни своята теза ", обърна се задочно Йорданова към основният прокурор Иван Гешев.

На въпрос дали резервира поста си ако се образува кабинет " Василев ", Йорданова разяснява, че диалози за персоналния състав на новия кабинет не е обсъждан с нея.

Решението за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев би трябвало да бъде взето с най-малко 17 гласа „ за “ от Пленума на Висшия правосъден съвет
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР