Нека да изградим една мистериозна и антична стена, така както

...
Нека да изградим една мистериозна и антична стена, така както
Коментари Харесай

Антична стена, изградена от тухли, изписани с позитивни желания, ще се издигне в столичното Ларго



Нека да изградим една мистериозна и антична стена, по този начин както римляните в тези далечни нам времена - " Стената на вярата " (The Wall of Hope).  До 20 май в Ларгото всеки може да съпреживее и да се трансформира в строител на старинна Сердика, като сложи своята тухличка от глина и напише обичана дума или благопожелание.

„ От живото сърце на антична Сердика,

от вековната мъдрост на София,

от красивата България

дано да излъчим своите очаквания, своите фантазии

и пожелания за една нова Европа,

Европа на Вярата, Надеждата и Любовта. “

Това е посланието, което стига до нас посредством плана „ Стената на вярата “, който по доста забавен метод се стреми да запознае гостите на София, посредством символизма на глината и извайването на думи -  знаци върху керамична тухла. Това се случва пред руините на антична Сердика.

Повече разказва  Димитър Спасов, който предизвиква хората пред неговата " шатра ", като далечните безименни римски строители преди повече от 2000 години, да сътворят своята плочка и да напишат обръщение, а след това да я слагат до другите, до момента в който се стигне до построяването на „ Стената на вярата “.

„ Ние създаваме, по римски пример и технология, едни тухлички, върху които всеки минувач може да мине и да запише своето обръщение, обвързвано с бъдещето. Тези тухлички ние ще изпечем и вградим в една стена, която сме нарекли „ Стената на вярата “. Тя ще демонстрира на хората това, което техни другари и съграждани са споделили и това дава една положителна сила “, изясни Спасов.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР