„Нека да има референдум, това означава да се разясни този

...
„Нека да има референдум, това означава да се разясни този
Коментари Харесай

Йотова подкрепя референдума за Истанбулската конвенция

„ Нека да има референдум, това значи да се обясни този документ на хората “, разгласи Йотова в изявление за bTV.

Според нея кабинетът е дал своя вот конвенцията преждевременно – преди да приготви пакет от закони, които да я съпровождат.

През миналата седмица Йотова и президентът Румен Радев дадоха брифинг във връзка година от встъпването им в служба.

По думите на Йотова властта не е трансформирала Радев. „ Президентът самичък взима решенията. Чува разнообразни отзиви, само че последната дума е негова”, посочи тя.

В отговор на въпрос приема ли тезата на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че ниският рейтинг на институцията се дължи и на нападките на Румен Радев вицепрезидентът сподели:

„ Румен Радев не е обидил Народното събрание като институция, това беше угриженост и тревога”.

Тя отбрани правото на Българска социалистическа партия да внесе избор на съмнение и разяснява, че неприятен усет по-скоро е внушението, че „ би трябвало да заметем всичко под килима, с цел да се представим пред Европа”.

Йотова разяснява и проблема с килъра на татко ѝ, който изискал да бъде опрощение. „ Опитах се да прочета документите, само че в първите страници прочетох някои неща, и по тази причина помолих президента да се занимае с тоя случай по изключение.

Всъщност прочетох последните думи на татко ми, които в никакъв случай не съм виждала преди този момент. С ясното схващане, че живота му приключва неговото обръщение е към мен и сестра ми”, описа Илияна Йотова.

Бащата на Йотова – Малин Тодоров е атакуван с нож във влака София–Драгоман преди 15 години и умря от раните в „ Пирогов”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР