Нека да бдим да не се върне Народният съд, който

Нека да бдим да не се върне Народният съд, който ...

Караянчева: Нека бдим да не се повтори Народният съд и Чернобил.

Нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цветът на нацията, да бдим да не се повтори Чернобил. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна в лично обяснение към депутата от БСП Валери Жаблянов.
"Предложението, което днес направих, не е само мое. Под него са се подписали и председатели на парламетарни групи. Тук някой от трибуната каза, че съм казала да бдим. Да, нека да бдим да не се върне Народният съд, който унищожи цвета на нацията. Да бдим да не се повтори Чернобил, когато български граждани бяха навън на улицата и манифестираха и ядяха целена салата, а партийните величия стояха някъде на тихо и ядяха специална биологична храна", каза още Караянчева по време на дебата дали Народното събрание да се разпусне и да се събира да гласува само актове, свързани с извънредното положение в страната.
"Защо след като няма заплаха, вие, уважаеми колеги, не провеждате вашите събрания", обърна се Караянчева към БСП. 
"Уважаеми колеги, уважаеми приятели, казах ви, че тук ще се говори, че това е против Конституцията, че задушаваме парламентаризма в България - говорете, каквото искате. Ако ние днес имаме възможност да спасим човешки живот на вас, на ваш близък, на хора, работещи в администрацията, на мен уважаеми приятели, това ми е достатъчно. Мислете", допълни председателят на парламента, цитиран от агенция "Фокус".
Още изказвания на народни представители от днешното заседание на парламента четете в този материал.
Темата за коронавируса продължава и в нашия блог.

Източник: actualno.com