Нека българите да знаят, че правим най-доброто в света. Това

...
Нека българите да знаят, че правим най-доброто в света. Това
Коментари Харесай

Борисов във ВМА: Нека българите да знаят, че правим най-доброто в света.Затова и днес пациентите се лекуват бързо и бързо се връщат на работа

„ Нека българите да знаят, че вършим най-хубавото в света. Това го споделят докторите. Затова и през днешния ден пациентите се лекуват бързо и бързо се връщат на работа “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при визитата си във Военномедицинската академия, където прегледа ремонтираните четири операционни зали на Катедрата по ортопедия и реконструктивна хирургия. С вложените 1,7 милиона лв. в тях те дават отговор на най-високите международни стандарти.

 

По време на огледа началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски благодари на премиера Борисов за поддръжката на страната, защото с финансовата й помощ от 2018 година до момента се правят всички ремонтни действия в болничното заведение. Проф. Мутафчийски добави, че ВМА ще създаде план за роботизирана хирургия, а министър-председателят уточни, че реализирането му може да се реализира със средства на Европейска комисия.

 

Премиерът Борисов прегледа новите операционни зали, които са облицовани с панели от неръждаема стомана и на процедура нямат период на валидност. Изградени по този метод, те са извънредно лесни освен за поддръжка, само че и за проверка - панелът се смъква за няколко минути и се слага за същото време, т.е. операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова инсталация в границите на няколко часа. Подменени напълно са също климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

 

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на лекарите, сестрите и санитарите, които поставят грижи за болните. Самият той преди години е бил пациент на ортопедията на ВМА и даде висока оценка на апаратурата и опциите, с които през днешния ден екипът на катедрата разполага, в това число опцията интервенцията да бъде разчертана първо виртуално - на компютър, а по-късно осъществена на пациента в операционната зала. В този подтекст за образование в лечебното звено се чакат медици от Босна и Херцеговина и от Украйна.

 

Проф. Мутафчийски осведоми също премиера Борисов, че във ВМА към този момент са доставени нужните количества хлорохин, създадени от „ Булбио “. Министър-председателят разпореди на началника на ВМА в качеството му на ръководител на Националния действен щаб да наблюдава дали значимият за лекуването на COVID-19 медикамент е достигнал до всички регионални лечебни заведения и в звената, където е належащо.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР