Нека бъдем хора. Да не закачаме държавата за разни маловажни

...
Нека бъдем хора. Да не закачаме държавата за разни маловажни
Коментари Харесай

Как лично да поемем отговорността от пътните инциденти

Нека бъдем хора. Да не закачаме страната за всякакви маловажни неща като човешки животи, убийства и умирания. Нека не я отклоняваме от генералната цел да усвоява. Моля, да не закачаме всякакви прикачени компании, за това по какъв начин вършат асимилиране по публични поръчки. За резултатите от това асимилиране. Какви сме ние, че да се осмеляваме да мислим по тези възвишени тематики?

С други думи – не клатете лодката, тъй като в нея се возят преяли ендемити и всяко разтърсване може да докара до непринудено повръщане.

Нека забележим по какъв начин можем да ограничим случаите по пътищата и персонално да поемем отговорността от такива.

Първо. Задължителни летни вериги. Идеята е тъпа, само че има къде по-тъпи осъществени хрумвания. Дори е толкоз тъпа, че ще мине на първо четене в Народното събрание. След въвеждане на летните вериги няма да се задават истерични въпроси асфалта става ли за нещо или не. Ако не си бил с вериги – отговорен си и кауш.

Също по този начин, пожелателно, да се избере лицензиран търговец на летни вериги. Така парите ще отиват на едно място.

Второ. Задължителни цивилен отговорности, Ама три. Ако единият осигурител внезапно банкрутира, да има още две. И каше – 500 кинта под шофьорската седалка, за всеки случай.

Трето. Ако парите не доближават - Винетката да се вдигне на хиляда лв.. Да не важи за събота и неделя. Съботно-неделните винетки ще се отработват с полагане на труд по пътищата. Малко соц. Нали все ревете, че ви е носталгично? Що пък не?

Четвърто. Задължително да се построят скривалища или окопи за чиновниците на КАТ. Така няма да се мъчат, клетите те, по какъв начин да се прикриват зад борчета и завойчета и хем да са навън, хем никой да не ги види. Какъв по-подходящ надзор от това?

Пето. Ако парите още не доближават - промяна на номерата през шест месеца. Също промяна на документите в същия период. То, не че са доста пари. За едно, най-много за едно и половина крадения, пардон – усвоявания, но все пак…

Шесто. Да се акцентира на ограничаване на скоростта. Направо да въведем неналичието на скорост. Навсякъде да се понижи с 20-30 километра. На места може и с повече.

Седмо. Да има сектори от пътя, в които да е неразрешена скоростта изобщо. Не ме интересува, че няма логичност. То в какво ли има?

Осмо. Ако парите не доближават, да се вкара нов налог. Да кажем за старите коли. И без това 90% от колите са такива.

Девето. За последното предложение ще ме схванат единствено феновете на квантовата механика. Всеки е почтен до доказване на виновността му, само че всеки, който пътува автоматизирано да е отговорен. Дуалистично. Така цялата виновност за всеки пътен случай ще бъде персонализирана, персонална. Независимо водач, пасажер, пешеходец… Всеки, който е на път е отговорен и толкова. И няма да се търсят отговори в всякакви министри, компании или учени. Нека се гласоподава подобен закон. Защо пък не?
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР