Нека бъдем честни, случвало се е на всеки. Онзи конфузен

...
Нека бъдем честни, случвало се е на всеки. Онзи конфузен
Коментари Харесай

Помощ! Краката ми миришат...

Нека бъдем почтени, случвало се е на всеки. Онзи срамен миг, в който се събуваме и миризмата от обувките ни изпълва пространството. Вместо да крием краката си от позор, по-добре да прочетем препоръките на доктор Мигел Куня, американски подиатър и създател на Gotham Footcare в Ню Йорк.

View this post on Instagram
on Oct 9, 2018 at 7:49am PDT

Подиатрията е раздел от медицината, която към момента не е толкоз известна у нас, до момента в който в Европа и Щатите докторът подиатър е на респект. Търсят го освен при проблеми и болки в стъпалата и глезените, само че и за рекомендации при избора на обувки.

Първо би трябвало да разберем какво предизвиква миризмата . " Тя се дължи главно на неналичието на проветряване в обувките ви, тъй като потта няма къде да се изпари ", споделя доктор Куня. Макар че самата пот в действителност не мирише, миризмата идва от " кожните бактерии, които разграждат потта по краката ни и създават изовалерианова киселина, която предизвиква миризмата ".
 Снимка 490933

Като за едно положително начало доктор Куня предлага да мием краката си с антибактериален сапун един път дневно и да ги подсушаваме усърдно по-късно - изключително сред пръстите на краката.
 Защо да сушим краката си със сешоар
Защо да сушим краката си със сешоар

Неочаквано приложение на уреда

След като придобием този табиет, към този момент може да надграждаме грижата за краката и битката с неприятната миризма.

Най-добре е да редуваме разнообразни чифтове обувки всеки ден, по този начин те ще имат най-малко 24 часа, в които да се проветрят добре и да изсъхнат.

Желателно е да пръскаме краката си с антиперспирант, преди да се обуем. Ноктите на краката ни също би трябвало да са подрязани, чисти и без кожички.
 Обувките, неприятната миризма и по какъв начин да се оправим с нея
Как да се оправим с миризливите обувки

Лесно и без доста пари

Обувките, направени от синтетични материали, не са целесъобразни. Тези от естествена кожа или от плат са по-добрият вид.

Време е за нов чифт обувки, май!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР