Нека бъде успешен, разумен и с най-добри резултати за хората

...
Нека бъде успешен, разумен и с най-добри резултати за хората
Коментари Харесай

Нинова: Искаме хората да разберат, че никой няма да бъде изоставен сам в кризата

Нека бъде сполучлив, рационален и с най-хубави резултати за хората четири годишен мандат. Това пожела от парламентарната естрада водачът на левицата Корнелия Нинова в словото си при откриването на 47-ото Народно заседание .

Ние от " Коалиция Българска социалистическа партия за България " влизаме в този парламент с три приоритет а, изясни още тя. " На първо място смяна на досегашния модел на ръководство. Възстановяване на държавността и конституционните правила. Правова страна, праволинейност, тъждество, независимост и мир. Второ - превеждане на страната и народа през рецесиите с грижа за хората. И трето - дейна проевропейска външна политика на равноправни сътрудници с другите страни за приемане на Плана за възобновяване и резистентност и напредване напред на оперативните стратегии ", съобщи Корнелия Нинова.

От левицата считат, че до скоро са били единствените в битката против задкулисието.

" Преди пет години ние назовахме досегашния модел на ръководство като паралелна страна на задкулисието и народ пленен от свои. И започнахме борбата си, бяхме сами и не беше леко . Тогава най-големите ни врагове не бяха ГЕРБ, а страха и апатията на хората, че нищо няма да се промени. Ние се стараехме да им дадем кураж ", посочи още Нинова. " Но, предходната година хиляди излязоха по площадите, преодолели своя боязън. Затова ние през днешния ден разбираме своята задача да създадем тази смяна ", добави тя.

Нинова изясни, че за социалистите смяната се състои в три елементарни неща : Закони признати с грижа за хората. Контрол върху използването на тези закони. Справедливо правораздаване за този, който ги е нарушил .

" Ако пресечем корупцията в зародиш, в случай че въведем електронното държавно управление и реформираме правосъдната система, смяната е станала. Готови сме с съответна антилобистка законодателна стратегия. Едновременно с това би трябвало да се оправим с три рецесии и да не допуснем четвърта. Най-важната и неотложна задача е да помогнем на хората в зимните месеци. Растящото неравноправие и бедността е доста огромен проблем. Много бързо би трябвало да предприемем ограничения за опазване на работните места и бизнеса на фона на енергийната рецесия. Трябва да имаме работеща стопанска система, която да обезпечава доходи в бюджета. Имаме стратегия за дейности в първите 100 дни, тя е и финансово разчетена . Служебен кабинет, който е изготвил собствен бюджет. Очертаващо се болшинство, което има своя визия за бюджет ", уточни още Корнелия Нинова.

" Искаме да се погрижим за хората и те да схванат, че никой няма да бъде зарязан самичък в рецесия. Ще поставим старания за съставянето на устойчиво болшинство и сформиране на държавно управление. Може да разчитате, че Българска социалистическа партия сме рационални и предвидими. Ще бъдем поръчител за обществената непоклатимост на България ", добави водачът на Българска социалистическа партия в оставка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР