НЕК вече няма да купува ток от Марица Изток 3.

...
НЕК вече няма да купува ток от Марица Изток 3.
Коментари Харесай

НЕК вече няма да купува ток от "Марица Изток 3"

НЕК към този момент няма да купува ток от " Марица Изток 3 ". Това реши Министерски съвет на постоянното си съвещание. Правителството одобри протоколно решение, с което дава мандат на заместител министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят договаряния с „ Контур Глобал " за преустановяване на контракта за изкупуване на електрическа сила. Договорът е подписан на 13-ти юни 2001 година сред „ Националната електрическа компания " ЕАД и „ Контур Глобал Марица Изток 3 " АД.

Вицепремиерът и двамата министри имат мандат за осъществяване на срещи с „ Контур Глобал ", както и да направляват и реализират връзката с Главна дирекция „ Конкуренция " на Европейската комисия по отношение на прекратяването на контракта.

Европейската комисия е образувала произвеждане в Главна дирекция „ Конкуренция " на съображение на подадена тъжба от Комисията за енергийно и водно контролиране, в която се показва, че договорът за изкупуване на електрическа сила съставлява несъвместима държавна помощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР